O dronă care transporta un telefon mobil deasupra penitenciarului din Ploiești, dărâmată cu mătura

07 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
O dronă care transporta un telefon mobil deasupra penitenciarului din Ploiești, dărâmată cu mătura

Angajaţii de la Penitenciarul Ploiești au interceptat o dronă care zbura deasupra zonei de siguranță din curtea interioară a instituției. Drona avea o misiune precisă: transporta un telefon mobil pentru un deținut, relatează ziarulincomod.ro, şi a fost doborâtă cu o mătură.

"Drona a fost interceptată în cursul nopții de către agenții din sectorul operativ și siguranța deținerii. Emitea semnale acustice și sonore și a fost doborâtă cu o mătură. Imediat s-a dispus cercetarea persoanei în cauză care s-a descoperit că ar fi comandat respectiva dronă. Au fost sesizate organele de poliție pentru că drona respectivă avea atașată un telefon mobil. Deținutului i s-a făcut raport de incident și a fost mutat în regim de maximă siguranță”, a declarat subcomisar Cristina Comnea.

Ea a mai spus că penitenciarul se confruntă frecvent cu asemenea cazuri, iar deţinuţii care sunt prinşi cu obiecte interzise sunt sancţionaţi. 

"Avem frecvent astfel de cazuri. Introducerea obiectelor interzise se disimulează în încălțăminte, în haine, în alimente, salam, conservă, pâine. Iar ultima metodă inovativă este cea cu drone. Trebuie vigilență maximă, doar că sistemele aeropurtate de tip dronă sunt interceptate imediat deoarece emit semnale acustice și sonore și sunt foarte ușor de reperat de către agenții dispozitivului de pază. Periodic se fac percheziții în interiorul locului de deținere, cât și în camerele de deținere. Suntem ajutați de asemenea de unitatea canină, care vine de la Penitenciarul Mărgineni cu câini special dresați pentru depistarea telefoanelor mobile și a drogurilor. Persoanele private de libertate sunt pedepsite în cazul în care se găsesc asupra lor astfel de obiecte, în sensul că li se interzic anumite drepturi", a mai spus sucomisarul,

Cristina Comnea a precizat că pedeapsa pentru introducerea în penitenciar a obiectelor interzise este închisoare de la șase luni la trei ani sau amendă. "Nu deținuții sunt sancționați, ci rudele sau prietenii care sunt descoperiți când introduc astfel de obiecte în penitenciar. Se decide deasemenea interzicerea accesului în Penitenciar pe o perioadă de șase luni sau un an și se sesizează organele de poliție", a explicat ea.

Sursa foto: ziarulincomod.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră