A apărut o nouă metodă de înşelătorie! Cum au fost păgubiţi sute de români cu „telefoane la ofertă“

12 Iun 2016 | scris de Mara Răducanu
A apărut o nouă metodă de înşelătorie! Cum au fost păgubiţi sute de români cu „telefoane la ofertă“

Doi dintre escroci luau telefoanele şi le vindeau la casele de amanet. Anchetatorii au descoperit că indivizii au reuşit să păcălească prin această metodă 30 de persoane, însă numărul este mult mai mare. Poliţiştii fac un apel şi cer oamenilor să sesizeze organele legii dacă au fost victime ale acestei escrocherii, potrivit RTV. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Română, poliţiştii din Bacău s-au sesizat din oficiu, în luna mai, cu privire la faptul că mai multe persoane din comuna Gioseni ar fi fost victime ale unei înşelăciuni. În urma investigaţiilor a reieşit că aproximativ 30 de persoane ar fi fost convinse de doi fraţi, localnici, cu vârste de 27 şi 33 de ani, să îi însoţească în municipiul Bacău, sub diferite pretexte.

CITEŞTE ŞI: Nu îţi vine să crezi! ULTIMA metodă prin care hoţii te lasă, în doar câteva secunde, fără BIJUTERII

Acolo, persoanele erau duse la un magazin unde, cu sprijinul angajaţilor, semnau contracte de achiziţionare a unor telefoane mobile ori a altor servicii. Semnarea se făcea fără a cunoaşte conţinutul contractelor sau al angajamentelor de plată şi fără a li se înmâna victimelor un exemplar al contractului, arată sursa citată.

Cum „operau“ escrocii 

Din anchetă a rezultat că bunurile achiziţionate în baza acestor contracte erau ridicate de cei doi fraţi şi vândute, prin intermediul caselor de amanet sau în mod direct. În 8 iunie, în urma unor percheziţii făcute la locuinţele celor doi suspecţi, poliţiştii au identificat şi au ridicat mai multe mijloace materiale de probă. De asemenea, în 9 iunie au fost prinşi cei doi suspecţi, de 27 şi 33 de ani.

Potrivit sursei citate, au fost identificaţi şi duşi la Poliţie pentru cercetări doi angajaţi ai magazinului, un bărbat de 32 de ani şi o femeie de 26 de ani, cu sprijinul cărora ar fi fost încheiate contractele. Ulterior, cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar vineri procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au decis ca toate cele patru persoane cercetate în acest caz pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune să fie puse sub control judiciar, pentru 60 de zile.

 

CITIŢI ŞI: „Scoate bijuteria şi, hai, să-ţi zic de dragoste şi de noroc“. TOPUL primelor zece ÎNŞELĂCIUNI care vă lasă fără bani şi bijuterii

 

CITIŢI ŞI: „Ţi-am lăsat casa goală, dar vreau să ne împăcăm. Batem palma?“. Împăcarea hoţului cu păgubitul a devenit SPORT NAŢIONAL. Ce spun poliţiştii

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră