MESAJ CUTREMURĂTOR al unui tată, la nouă luni de la Tragedia din Colectiv:„Mor mai puţini oameni? Ştim de ce mor? (...)“

22 Aug 2016 | scris de Mara Răducanu
MESAJ CUTREMURĂTOR al unui tată, la nouă luni de la Tragedia din Colectiv:„Mor mai puţini oameni? Ştim de ce mor? (...)“

Eugen Iancu scrie pe Facebook, că fiul său, Alex, ar fi trebuit să aibă 23 de ani, să cânte, sa fie probabil în concediu, însă nu este aşa. Este durerea unui tată neputincios care aşteaptă, deşi nimeni nu-i va mai aduce fiul acasă, să se schimbe, cu adevărat ceva, în societatea românească. Însă, după anchete, anchetuţe, demiteri, demisii, constatăm că „toate-s vechi si noua-s toate“. 

„9 LUNI. Ar fi trebuit ca Alex sa aibe 23 de ani , sa cânte, sa fie probabil în concediu . Dar nu , nu este asa . 64 de tineri au murit . Cam 50 de tineri sunt mutilați pe viata . Alții vor rămâne cu semne pe corp și cu siguranță toți vor rămâne cu un coșmar întipărit în minte. Cu ce a schimbat aceasta tragedie societatea românească? Cu ce a schimbat aceasta crima a statului roman asupra propriilor tineri sistemul administrativ sau politic ? Cu nimic . Am schimbat un guvern. 

AL2sur

Sursă foto: Facebook 

Ei și? Va simțiți mai în siguranță acum ? Vedeți o schimbare în spațiul public ? S-a pornit construcția unui singur spital ? S-a modificat ceva în funcționarea localurilor? Mor mai putini oameni ? Știm de ce mor ? Este curățenie în spitale ? Operatorii 112 acționează pentru intervenție rapida și precisa ? Procurorii anchetează altfel decât la comanda ? Vedeți anchete asupra criminalilor și hoților din spitale ? Vedeți anchete asupra lui Arafat sau Banicioiu ? Sănătatea este garantata prin constituție. Dar criminalii din sănătate sunt protejați de președinție, de servicii , de guvern pentru ca sănătatea cea garantata de legea suprema este secretizata . Guvernul României face un raport în urma căruia cineva trebuia cel puțin demis , cu siguranță procurorii ar fi trebuit sa se autosesizeze și sa înceapă anchetele , dar fiind în tara tuturor posibilităților procurorii se fac ca nu vad iar guvernul ii da puteri sporite celui dovedit ca slab manager. Acum bineînțeles ne pregătim de alegeri , din nou alegeri . Motiv sa nu facem în continuare nimic . Ce rost ar avea ? Viata este o loterie , dacă ai noroc scapi , dacă nu , GHINION . Asta da schimbare“, a concluzionat un părinte îndurererat de pierderea 

Cea mai mare tragedie din România ultimilor 20 de ani...

Pe 30 octombrie 2015, la ora 22.32, avea să se întâmple cea mai mare tragedie din România ultimilor 20 de ani. În acea seară, fumul gros, arzător şi focul nemilos au mistuit rapid, în doar câteva secunde, zeci de suflete nevinovate. Au fost lacrimi, durere, resemnare, solidaritate, dar şi câteva licăriri de speranţă. Inimi care au încetat să bată. Printre victimele care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului se numără artişti, jurnalişti, olimpici şi studenţi străini. Acum suntem mai puţini cu 64...

După tragedia de la Colectiv, oamenii s-au mobilizat, au ieşit cu miile în stradă, cerând schimbarea clasei politice şi a Guvernului Ponta. Avem acum un nou guvern, se zice că unul de tehnocraţi, condus de premierul Dacian Cioloş. Tot după tragedia de la Colectiv, a fost demis, arestat şi cercetat sub control judiciar, primarul Piedone. Acum e liber şi, ghici ce, se luptă din toţi plămânii să candideze din nou. Staţi liniştiţi, nu i se mai dă voie.  Au fost arestaţi şi cei trei patroni ai clubului, doi pompieri care ar fi trecut cu vederea, în urma unui control, neregulile din „clubul groazei“. Toţi sunt cercetaţi în libertate după ce au fost declanşate anchete peste anchete şi expertize peste expertize. Informaţiile au venit, că aşa-i în România, „pe surse“ , căci în realitate „toate-s vechi şi nouă-s toate“. Au rămas cam la fel. Aceleaşi „bube“ întoarce pe toate părţile, însă fără rezolvări concrete.

Am aflat că avem cluburi „bombă“, că pompierii nu-şi făceau treaba, că primarii iau şpăgi şi că spitalele din România lasă de dorit. Şi, s-a schimbat ceva? Da, aşa cum ne-a spus preşedintele Klaus Iohannis imediat după tragedie, „a trebuit să moară oameni“, dar ca să se schimbe un guvern. Atât. În rest, de vină e mereu sistemul şi ne-am obişnuit să spunem că lupta cu el e perdantă din start. Familiile celor care au murit nevinovaţi aşteaptă însă să se facă dreptate. Să se găsească vinovaţii, oricare şi oricine ar fi ei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră