Noi proteste în Bucureşti şi în ţară. Tricolor imens în Piaţa Victoriei (VIDEO)

12 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Noi proteste în Bucureşti şi în ţară. Tricolor imens în Piaţa Victoriei (VIDEO)

Mii de persoane s-au adunat duminică, din nou, în Piaţa Victoriei din Capitală, în a 13-a zi de proteste, chiar dacă Guvernul a abrogat ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor Penale, iar ministrul Justiţiei, Florin Iordache a demisionat. Săptămâna aceasta, Parlamentul va discuta ordonanţa de abrogare a OUG 13/2017, dar şi iniţiativa preşedintelui Iohannis privind organizarea unui referendum.

Forțele de ordine au oprit circulația pe bulevardul Kiseleff și pe sensul de mers de la Aviatorilor către Piața Victoriei. Protestatarii suflă în vuvuzele și scandează lozinci cum ar fi "Demisia, demisia", "România, trezește-te", "Jos Guvernul Grindeanu".

Unii dintre protestatari poartă pancarte cu mesaje cum ar fi "Interzis la guvernare celor cu dosare", "Stop teleorMANIA, c-a furat democrația", "Școli și spitale, nu fapte penale", "Nimic până la referendum. Doar demisia", "România coboară pe Pârtia Corupției" și flutură steaguri tricolore, ale UE și SUA.

La ora 20.00, surse oficiale declarau pentru Agerpres că în piaţă sunt peste 6000 de oameni. La ora 21.00, hotnews.ro relata că numărul acestora ajunsese la 50.000, iar corespondentul TVR estima numărul participanţilor la peste 40.000. La ora 21.30, Digi 24 relata că numărul protestatarilor a ajuns la 70.000.

Protestatarii s-au mobilizat pe reţelele de socializare pentru Operaţiunea Tricolorul, la ora 21.00. Ei şi-au propus să realizeze un tricolor imens în Piaţa Victoriei, ceea ce au şi reuşit. 

 

 

Tricolorul s-a format prin aprinderea lanternelor de la telefoane sub coli colorate în roşu, galben şi albastru. După realizarea tricolorului, protestatarii au cântat imnul naţional.

După formarea tricolorului, oamenii au început să plece. Aproape de ora 22.00, mai erau în piaţă circa 20.000 de oameni.

La ora transmiterii acestei ştiri, zeci de mii de oameni protestează şi în marile oraşe din ţară: Cluj-Napoca, Timişoara, Galaţi, Craiova, Alba Iulia, Sibiu, Iaşi, Constanţa şi Braşov. La Cluj, numărul participanţilor a ajuns la 10.000, relatează hotnews.ro.

Şi la Palatul Cotroceni a avut loc un protest la care au participat circa 1000 de oameni, conform news.ro, aceştia cerând demisia preşedintelui Iohannis.

Protestatarii - care aveau steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum ”Iohannis, demisia”, ”Jos DNA, Poliţia politică”, ”Noi am votat, tu ne-ai dezbinat”, ”DNA, fără cucuvea” - au suflat în vuvuzele, au huiduit şi au scandat ”Demisia”.

Ei au avut şi un banner pe care scria ”Iohannis nu uita asta nu e România ta, nu provoca români contra români”. În jurul orei 21.00, protestul s-a încheiat, iar circulaţia în zonă a fost reluată.

 Aceasta a fost a opta zi de proteste în faţa Palatului Cotroceni.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră