Ministrul Agriculturii, despre efectele vremii capricioase: E mai mult bine decât rău

21 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ministrul Agriculturii, despre efectele vremii capricioase: E mai mult bine decât rău

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat vineri că în acest moment nu sunt culturi afectate din cauza vremii nefavorabile, existând însă unele riscuri pentru anumite specii pomicole. El a evitat să facă o estimare a pagubelor produse în ultimele zile de vremea rea.

"Am spus-o și vă mai spun: Este mai mult bine decât rău, ca să fie bine înțeles și răstălmăcit de presă. Este o apreciere a unui om care știe ce vorbește și în același timp știe să și comunice ceea ce alții doar văd și nu înțeleg fenomenul agricol. Până la această dată nu ne putem pronunța asupra efectelor negative, dar ne putem pronunța asupra faptului că în solul României a intrat o cantitate de apă necesară, că în partea de sud a țării a ajuns la capacitate de câmp, că plantele sunt asigurate de umiditatea necesară. Așteptăm evident în zilele următoare să vedem unde au fost efecte negative, ținându-se cont de coincidența între fenomenele negative și fenofaze ce pot produce unele pagube. Le vom calcula pentru că eu niciodată nu dau decât cifre exacte. Și neavând, vă rog, să așteptați. Nu avem culturi afectate, putem vorbi de specii pomicole care pot avea unele urmări din acest punct de vedere, dar culturi nu", a explicat Petre Daea, conform agerpres.ro.

El a mai spus că poate demonstra în teren de ce afirmă că nu sunt probleme în acest moment la anumite culturi din cauza vremii nefavorabile.

"M-am uitat la rapiță, care sunteți curioși o să mergeți cu mine să vă arat de ce spune inginerul Daea că nu sunt probleme la acest moment, la anumite culturi. Evident vom aștepta, vom vedea cum va evolua vremea, dacă temperaturile scad sub pragul de îngheț atunci vom vorbi, analizând la fața locului ce se întâmplă cu fiecare cultură și specie în parte", a adăugat ministrul Agriculturii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră