Prima moţiune adoptată împotriva unui ministru al Guvernului Cioloş

08 Iun 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Prima moţiune adoptată împotriva unui ministru al Guvernului Cioloş

Cu toate acestea, acum trei săptămâni, premierul Dacian Cioloş declara că luna aceasta va face o nouă evaluare a ministrilor săi, printre cei vizaţi fiind şi Achim Irimescu. El i-a recomandat atunci ministrului Agriculturii să treacă la fapte. "I-am spus domnului ministru că aştept nu doar declaraţii ale unui om care cunoaste tehnic lucruri, ci aştept un comportament de ministru , de om care e responsabil în stat de un anumit domeniu şi să ia măsuri", a explicat Cioloş, la Realitatea Tv.

Deputații au adoptat moţiunea cu 189 de voturi "pentru", 11 "împotrivă" și 89 de abțineri. Moțiunea sancționează derapajele "grave" din domeniul agriculturii privind neacordarea plăților directe (subvențiilor), blocarea accesării de fonduri europene, blocarea investițiilor în domeniul irigațiilor, managementul defectuos la nivelul ministerului și al unităților subordonate.

Iniţiatorii au cerut demisia ministrului Agriculturii "pentru a nu desființa din economia României întreg sectorul agro-alimentar" și pentru a nu transforma cetățenii țării în "cerșetorii Europei". Conform Constituţiei, funcţia de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră