Mesaj pentru Cioloş: Sunt familii pe drumuri, oraşe depopulate

28 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Mesaj pentru Cioloş: Sunt familii pe drumuri, oraşe depopulate

"CEO Oltenia ţine în spate mii de locuri de muncă, iar în spatele acestora sunt multe familii cu mulţi copii. Este important să cunoaştem punctul dumneavoastră de vedere faţă de producătorul de energie bazat pe cărbune şi sper să fiţi alături de noi şi de familiile noastre.(...) Restructurarea să nu însemne, domnul premier, lipsă materiale şi oameni daţi afară fără o protecţie socială reală. Au rămas familii pe drumuri, sunt oraşe din Oltenia şi Gorj nepopulate. Oraşe, foste muncitoreşti, rămân goale", a spus Nelu Roşca, preşedintele Sindicatului "Cariera Roşiuţa", conform mediafax.ro.

Preşedintele Iohannis crede însă că unitatea energetică are un viitor foarte bun, fiind necesare însă eficientizarea și modernizarea companiei. El a participat vineri, la Târgu Jiu, la dezbatere cu tema "România puternică: viziune politică și servicii publice în slujba cetățeanului".

"În ceea ce privește Complexul Energetic Oltenia, eu cred că are viitor, are un viitor, părerea mea, chiar foarte bun. Nouă, președinților, ni se fac informări cu ce doresc oamenii și, de fiecare dată, citesc că la Complex este nevoie de eficientizare și modernizare și bănuiesc că așa e. De fiecare dată citesc că în continuare există căpușare, firme căpușă care profită de pe urma întreprinderilor foarte mari. Părerea mea sinceră și personală este că aici, în Gorj, și la Complexul Energetic, aveți foarte mulți specialiști foarte buni, oameni dedicați, energeticieni care se pricep", a afirmat șeful statului, conform agerpres.ro.

Şeful statului spune că nu se pot evita modernizarea și restructurarea, esenţiale pentru a merge înainte. "Nu se ajunge niciodată înapoi unde am fost în anii '80 când aici se producea masiv, se investea masiv, dar din toată experiența acumulată, eu cred că este imposibil să nu se găsească o soluție care face complexul și profitabil și fezabil pe termen lung și până la urmă, trebuie să ne gândim și la problemele de mediu, asta înseamnă că trebuie să se producă energie electrică cu emisiuni cât se poate de reduse. Sunt convins că toate acestea, daca se vrea, se pot realiza", a mai spus Iohannis.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră