Mere gratis pentru elevi şi în anul şcolar 2016-2017

03 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Mere gratis pentru elevi şi în anul şcolar 2016-2017

Astfel, în anul școlar 2016-2017, vor fi acordate gratuit mere, în limita aceleași valori de 0,37 lei/elev, ca şi în anul precedent, pentru o perioadă de maximum 88 de zile de școlarizare. Conform datelor de la Ministerul Educației, în acest an vor beneficia aproximativ 1.760.000 de elevi din clasele pregătitoare şi clasele I-VIII din învățământul public şi privat autorizat/acreditat.

Hotărârea de Guvern adoptată astăzi mai stabilește şi unele măsuri adiacente distribuției de mere. Acestea susțin încurajarea alimentației sănătoase pentru elevi, precum organizarea de vizite la ferme pomicole/legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă/legumicolă, la zilele recoltei, expoziții, târguri sau alte evenimente şi/sau activităţi similare, organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe şi/sau legume, inclusiv degustarea de fructe şi/sau legume, cu acordarea de premii, precum şi organizarea de activități de grădinărit la nivelul școlii, organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe şi legume sau de activități educative practice.

Fondurile UE alocate României pentru acest an şcolar sunt de 6.869.985 euro, iar rata de cofinanţare este de 89%, precizează Guverunul într-un comunicat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră