Marţi, în a treia zi de Paşti, elevii nu merg la şcoală. Vacanţă prelungită până la 2 mai

04 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Marţi, în a treia zi de Paşti, elevii nu merg la şcoală. Vacanţă prelungită până la 2 mai

O "scăpare" de anul trecut le aduce elevilor şi profesorilor încă o zi liberă cu ocazia Sărbătorilor de Paşti. Ca urmare, marţi, 18 aprilie, a treia zi de Paşti, elevii nu vor face cursuri. Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, va transmite o notă către inspectoratele şcolare care va stabili acest lucru. 

În Contractul Colectiv de Muncă, profesorii din învăţământul preuniversitar au liber pe 18 aprilie, în timp ce în cazul elevilor situaţia e neclară. Nota transmisă de ministrul Educaţiei va corela programul profesorilor cu cel al elevilor. 

"În 18 aprilie, în Contractul Colectiv de Muncă, cadrele didactice din învățământul preuniversitar au liber. Și nu este foarte clar pentru elevi ce se va întâmpla. Și atunci voi da o notă către toate școlile din România, către toate inspectoratele școlare, în care vom spune că această zi este liberă. A fost o scăpare din anul precedent, când s-a stabilit acest lucru", a declarat ministrul Pavel Năstase, conform TVR.

De miercuri, 19 aprilie, începe vacanța de primăvară. Astfel, elevii se vor bucura de o vacanță prelungită de primăvară: din 15 aprilie până la 2 mai.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră