Managerul militar al Spitalului din Deva: unitatea medicală nu a fost transformată în cazarmă

09 Apr 2020 | scris de A.A.
Managerul militar al Spitalului din Deva: unitatea medicală nu a fost transformată în cazarmă

Locotenent-colonel medic Constantin Vlasea, managerul interimar al Spitalului Județean din Deva a declarat într-un interviu transmis de MApN, preluat de Agerpres, că şi-a asumat conducerea interimară "din dorinţa de a ajuta oamenii aflaţi în dificultate" şi a amintit că spitalul este în carantină până duminică.

El a spus că noul management a "preluat din mers" conducerea spitalului şi a trebuit să se adapteze la faţa locului.

"Punctul meu de vedere este că Spitalul din Deva are şi capacitatea necesară să monitorizeze şi să îngrijească astfel de pacienţi, numai că ei, nefiind desemnaţi anterior ca un spital strict COVID, a trebuit din mers să desfiinţăm lucrurile care erau după vechea procedură, jumătate de spital COVID, jumătate de spital non-COVID. Dar momentan lucrăm, reconfigurăm circuite, strângem pacienţii în locuri bine stabilite pentru eficientizarea şi în primul rând protecţia personalului medico-sanitar care se află carantinat de aproape două săptămâni de zile în această instituţie", a afirmat Vlase.

El a amintit că în prezent există personal medical carantinat în spital, inclusiv cei care făceau parte din fostul management şi personal medical în izolare la domiciliu.

"Grija mea cea mai mare este să fiu în măsură să fac această conexiune cu personalul medico-sanitar care urmează să intre din nou la serviciu începând cu data de luni, să evităm ca virusul să găsească o altă breşă", a spus el.

Vlase a subliniat că Spitalul Judeţean din Deva "nu este sub nicio formă transformat într-o cazarmă". Medic infecţionist, el a vorbit despre importanţa rigorii, într-o situaţie de epidemie.

"Pot să spun că recomandarea mea în situaţii de genul ăsta şi în situaţia din toată ţara, adică situaţia de urgenţă, implică cel puţin rigurozitatea şi seriozitatea caracteristice militarilor", a punctat Vlase şi a adăugat că orice abatere de la reguli este un punct slab.

"Sunt reguli în lupta cu acest virus. Singura noastră şansă este respectarea regulilor (...). Toţi suntem ca nişte nou-născuţi în faţa acestui virus", a afirmat managerul interimar al Spitalului Judeţean Deva.

O echipă din Ministerul Apărării Naţionale, formată din patru militari, a preluat managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean Deva, începând de miercuri, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Este vorba despre locotenent-colonel medic Constantin Vlase - manager, maior medic Bogdan-Ion Ţambrea - director medical, locotenent-colonel Cătălin Ciopei - ofiţer de logistică şi locotenent-colonel Sorin Vartolomei - ofiţer de stat major.

Potrivit MApN, locotenent-colonelul medic Constantin Vlase, director medical al Spitalului Militar de Urgenţă "Aristide Serfiodi" din Galaţi, este medic specialist în boli infecţioase şi a executat două misiuni în teatrul de operaţii Afganistan.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat miercuri, la Deva, că Spitalul Judeţean de Urgenţă intră sub management militar şi toate cadrele medicale vor fi testate pentru infecţia cu noul coronavirus.

El a spus că managementul militar al spitalului va fi menţinut atât timp cât este nevoie, precizând însă că a remarcat o implicare din partea autorităţilor judeţene şi locale în soluţionarea problemelor, precizează Agerpres.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră