Liviu Dragnea îi surprinde pe liderii PSD cu un anunţ-bombă

14 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Liviu Dragnea îi surprinde pe liderii PSD cu un anunţ-bombă

Preşedinte PSD, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri că va propune în şedinţa Comitetului Executiv al partidului convocarea unui congres extraordinar în luna martie, anunţ care i-a luat prin surprindere pe liderii partidului.

Congresul ar urma să relanseze programul de guvernare, să definitiveze poziţia PSD faţă de problemele din societate şi să ofere o tribună membrilor de partid care au lansat în spaţiul public scrisori deschise. Dragnea a confirmat că în cadrul congresului va cere şi un vot de reconfirmare în funcţia de preşedinte al partidului.

 "Voi propune în CEx convocarea unui Congres extraordinar. Asistăm de o perioadă bună de timp la dezbateri în societarea românească care este plină de turbulenţe, dezbateri în domeniul justiţiei, fiscalităţii, educaţiei şi PSD trebuie să aibă o poziţie bine definită. Vreau să redefinim şi să relansăm programul de guvernare. Vreau să eliberăm societatea românească de presiuni nedemocratice şi ilegitime. Vreau să angajăm PSD în cel mai ambiţios program de dezvoltare din istoria României (...) Principalul motiv pentru care vreau să fac acest Congres este că este cadrul cel mai bun ca şi cei care au făcut şi transmis scrisori să vină să le dezvolte", a declarat preşedintele PSD înaintea şedinţei CEx.

Propunerea lui Dragnea i-a luat prin surprindere pe unii lideri ai PSD. Conform mediafax.ro, vicepreşedintele Doina Pană a spus că este ”prima oară” când aude de această propunere.

”O să vedem care este motivaţia. Am aflat şi eu - acum vin de la Parlament în maşină. O să vedem care este motivaţia şi dacă... s-ar putea să fie nevoie pentru să spunem revigorarea documentelor programatice ale partidului. N-are legătură neaparat cu guvernul sau... Nu ştiu care este motivaţia... Trebuie să ne spună motivaţia”, a declarat liderul PSD Argeş, Şerban Valeca.

Fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, nu consideră necesar un congres extraordinar: ”Nu este nevoie. Partidul este unit, avem un preşedinte ales... Pentru ce ne trebuie congres?”. Şi liderul PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu, a susţinut că partidul a avut un congres.

Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui, a afirmat că nu a auzit ”să fie vreo nevoie atât de presantă în momentul acesta, dar, dacă ştiţi ceva, să-mi spuneţi şi mie”.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră