Premierul Mihai Tudose demisionează. Reacţia lui Ponta: Nu există Guvernul României, există doar Guvernul Dragnea!

15 Ian 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Premierul Mihai Tudose demisionează. Reacţia lui Ponta: Nu există Guvernul României, există doar Guvernul Dragnea!

Comitetul Executiv Naţional al PSD i-a retras luni sprijinul politic lui Mihai Tudose, au precizat pentru AGERPRES surse politice.

În urma acestei situaţii,  Mihai Tudose a anunţat că demisionează din funcţia de prim-ministru. "Plec cu fruntea sus", a spus Tudose.

El a precizat că NU va asigura interimatul la Palatul Victoria, scrie agerpres.ro

"Poate am şi eu vina mea. Aşa a hotărât partidul, îmi asum, CEx-ul a spus că e loc de mai bine", a declarat Mihai Tudose, care a plecat de la sediul PSD, scrie news.ro.

Întrebat ce îşi reproşează, el a răspuns: "Îmi reproşez că nu am făcut mai mulţi kilometri de autostradă, că nu am făcut mai multe spitale, dar vedeţi, astăzi am avut un eveniment fericit, o investiţie de 500 de milioane aproape. Plec cu fruntea sus, nu am închis anul prost, nu regret nimic, colegii au apreciat activitatea guvernamentală", mai scrie news.ro.

Imediat după acest anunţ, fostul premier Victor Ponta a postat în pagina sa de Facebook un comentariu usturător la adresa situaţiei din partid, afirmând că în ţara noastră nu mai există Guvernul României.

"Din acest moment este clar şi evident pentru absolut toată lumea - în ţara noastră nu mai există Guvernul României, ci doar Guvernul lui Dragnea!!!

După ce PSD şi Camera Deputaţilor au fost confiscate de către Liviu Dragnea, Stănescu şi "Cartelul de la Teldrum", din această seară acest grup organizat preia şi Guvernul ţării!

Eu am curajul să mă lupt deschis cu acest "Cartel" şi să eliberez ţara de ocupaţia lui Dragnea. Acum suntem puţini, dar aşa eram şi în 2010, când am pornit lupta contra lui Băsescu - sunt convins că o să câştigăm!", este mesajul postat de Victor Ponta în pagina sa de Facebook.

Premierul Mihai Tudose a fost învestit în funcţie în 29 iunie 2017, după demiterea Guvernului Grindeanu, la şase luni de la învestire, prin moţiune de cenzură a PSD. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu atrage atenţia că în lumea democratică schimbarea guvernelor are o logică ce vizează interesul naţional şi apreciază că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ''a reuşit'' să facă din România o ţară care se îndreaptă cu mare viteză către ape mici, unde poate eşua.

"Daddy, vezi că România se află într-o zonă cu tensiuni militare, într-o Uniune Europeană aflată în plin proces de reaşezare. Nu mai vorbim de deprecierea monedei naţionale, de creşterea dobânzilor, de stoparea investiţiilor directe, etc, etc. Totuşi, în lumea democratică, schimbarea guvernelor are o logică ce vizează interesul naţional şi nu ambiţiile unui 'daddy'. Dragnea a reuşit să facă din România o ţară care se îndreaptă cu mare viteză către 'ape mici', unde poate eşua", a scris senatorul Băsescu, luni seara, pe Facebook.

”Cred că preşedintele nu e foarte fericit de situaţia în care am ajuns, dar cred că preşedintele Iohannis va respecta Constituţia şi va numi premierul de la majoritate”, a afirmat Dragnea, întrebat dacă nu se teme că preşedintele ar putea face desemnarea pentru noul premier de la alt partid, scrie news.ro.

Întrebat dacă PSD este pregătit în caz de declanşare a alegerilor anticipate, Dragne a replicat: ”Noi suntem pregătiţi de alegeri oricând, dar nu cred că preşedintele se gândeşte la asta”.

Şi fostul premier Dacian Cioloş a comentat situaţia de pe scena politică, tot într-o postare în pagina sa de Facebook.

"Nu cred că există precedent în România ca un partid cu o majoritate confortabilă în Parlament să-și decapiteze două guverne într-un an.

Pe lângă populism și incompetență, guvernarea PSD-ALDE adaugă un ingredient periculos pentru țară: instabilitate politică.

PSD și ALDE nu sunt în stare să își asume responsabil guvernarea, o responsabilitate care vine de la votul pe care l-au primit din partea oamenilor care au crezut în ei. Rezultatul nu poate fi decât unul singur: vor duce țara de râpă.

Din punctul meu de vedere, coaliția PSD-ALDE a eșuat", a scris Cioloş.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră