Dragnea şi Dăncilă îi mulţumesc lui Iohannis. Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară

17 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Dragnea şi Dăncilă îi mulţumesc lui Iohannis. Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi premierul desemnat, Viorica Dăncilă, au ţinut miercuri în mod deosebit să-i mulţumescă preşedintelui Iohannis pentru că a acceptat propunerea PSD pentru postul de prim-ministru după demisia lui Mihai Tudose.

"Preşedintele a ales stabilitatea, în ciuda presiunilor partidelor din Opoziţie. Îi mulţumim pentru asta şi apreciem în mod deosebit.
Intrarea într-o criză politică ar fi fost un lucru grav şi preşedintele a vrut să evite acest lucru", a declarat Liviu Dragnea, la scurt timp după anunţul şefului statului privind desemnarea Vioricăi Dăncilă pentru postul de premier.

Şi Viorica Dăncilă i-a mulţumit preşedintelui Iohannis, liderului PSD şi colegilor de partid şi din coaliţie pentru desemnare, anunţându-şi, totodată, planurile de viitor. "Aştept votul în Parlament. Pentru noi e importantă punerea în practică a programului de guvernare, să tratăm aşa cum trebuie 2018, Anul Centenarului, şi să pregătim preluarea preşedinţia Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019", a spus premierul desemnat.

Pentru învestirea noului Guvern, Dragnea a anunţat că Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară. "Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, comprimând cât ne permite Constituţia regulamentele astfel încât pe 29 ianuarie să avem votul de învestitură", a spus liderul PSD.

De asemenea, componenţa noului guvern va fi stabilită în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, care va fi convocat luni, a mai spus Dragnea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră