Incendiile amenință Machu Picchu

01 Iul 2022
Incendiile amenință Machu Picchu

Pompierii peruvieni luptau pentru a opri un incendiu de pădure în apropierea ruinelor Inca din Machu Picchu, în timp ce focul amenința să se închidă joi în orașul antic din Munții Anzi, anunță The Guardian.

Incendiul, care cuprinsese o zonă de aproximativ jumătate din dimensiunea Vaticanului, a fost declanșat marți de fermierii care ardeau iarbă și moloz pentru a se pregăti să semăneze culturi.

Până miercuri, aproximativ 20 de hectare (49 de acri) au fost afectate de incendiu, a declarat primarul orașului Cusco din apropiere.

Macchu Picchu – sau cum ar trebui să fie numit – Huayna Picchu.

Machu Picchu: Situl incas „a trecut cu un nume greșit de peste 100 de ani”

Citeste mai mult

Machu Picchu, un complex de structuri de piatră așezate pe vârful unui munte, a fost construit cu mai bine de 500 de ani în urmă de către incași, al căror imperiu controla zone mari din America de Sud, din ceea ce este astăzi sudul Ecuadorului până în centrul Chile.

Depărtarea incendiului a împiedicat eforturile pompierilor.

„Luptăm deja de două zile cu incendiul forestier și nu a fost posibil să-l ținem sub control, având în vedere că zona este destul de inaccesibilă”, a declarat Roberto Abarca, directorul biroului de management al riscurilor și securitate din Cusco.

Ruinele uluitoare, care au făcut din regiunea Cusco din jur destinația turistică de top a Peru, sunt considerate una dintre cele șapte minuni ale lumii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră