Încă o amânare pentru metroul din Drumul Taberei. Deja nu mai este o ştire...

11 Feb 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Încă o amânare pentru metroul din Drumul Taberei. Deja nu mai este o ştire...

Locuitorii din Drumul Taberei au intrat în al şaselea an de când trăiesc cu şantierul sub balcoane. Este veşnic praf, zgomot, aglomeraţie şi magistrala 5 de metrou tot nu e gata, în ciuda mesajelor dătătoare de speranţe, care îi anunţau că în curând, în locul lor, va fi metroul.

Deşi lucrările de infrastructură sunt gata în proporţie de peste 95%, birocraţia ţine proiectul în chingi. Licitaţia pentru sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului s-a împotmolit. Două firme se bat să câștige contractul, scrie stiri.tvr.ro.

Justiţiei îi revine acum sarcina să tranşeze lucrurile, iar asta poate însemna luni bune de aşteptare. Deci nici în 2018 metroul nu opreşte în cartierul Drumul Taberei. Inaugurarea magistralei a fost amânată până în primul trimestru din 2019. 

Anul trecut, în iulie, când cârtiţele Filofteia si Varvara au terminat de săpat tunelurile, responsabilii de atunci promiteau că din a doua jumătate a lui 2018 vom putea merge cu metroul în Drumul Taberei. Cu o condiţie: licitaţiile să nu blocheze termenele, precizează sursa citată.

Magistrala 5 de metrou Eroilor - Drumul Taberei este unul dintre cele mai aşteptate proiecte de infrastructură ale Capitalei. Va avea o lungime de 7 kilometri şi 10 staţii. Totul, cu un cost de trei miliarde de lei. Și multă așteptare, dar şi multe bancuri pe această temă, aşa cum le stă bine românilor trecuţi prin comunism şi obişnuiţi să facă haz de necaz.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră