Aproape patru zile pentru a-şi identifica propriul coleg. Bărbatul suspectat de acte de pedofilie în lift este poliţist

08 Ian 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Aproape patru zile pentru a-şi identifica propriul coleg. Bărbatul suspectat de acte de pedofilie în lift este poliţist

La 5 ianuarie, un anunţ privind un posibil caz de pedofilie înregistrat într-un cartier bucureştean, în liftul unui bloc, făcea înconjurul site-urilor de ştiri şi al reţelelor de socializare. Curând au apărut şi imagini surprinse de camera video montat în respectivul lift, în care figura suspectului putea fi văzută cu uşurinţă. În imagine sunt surprinse şi cele două victime ale acestuia: doi minori, o fetiţă şi un băieţel.

Luni, 8 ianuarie, la aproape 4 zile de la comiterea faptelor, poliţiştii au prins un bărbat de 45 de ani, suspect în cazul agresiunii sexuale din 5 ianuarie asupra celor doi minori.

"La acest moment, la sediul Poliţiei Capitalei se află un potenţial suspect în cazul de agresiune sexuală din 5 ianuarie 2018 - un bărbat de 45 de ani. Faţă de acesta se desfăşoară activităţi procedurale prevăzute de Codul de procedură penală", a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei. 

Ştirea ştirii, dacă putem spune astfel, urmează. Biroul de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) ne informează imediat că suspectul de pedofilie audiat la Poliţia Capitaleieste agent de poliţie la Brigada Rutieră.

Adică de la comiterea faptelor şi difuzarea repetată a imaginilor cu figura suspectului şi până la prinderea sa, colegilor săi de serviciu le-a luat cel puţin trei zile. Ştirea din ştire este, de fapt, un mare semn de întrebare în legătură cu nivelul de pregătire din rândurile poliţiştilor.

Culmea, duminică după-amiază, în pagina de Facebook a Poliţiei Române a fost postat un mesaj adresat chiar suspectului, în care acesta era asigurat că va fi găsit, căci este "prioritatea" colegilor care aveau cazul în urmărire.

ANUNŢUL DIN PAGINA DE FACEBOOK, AICI.

Potrivit unor informații Digi24, suspectul a fost audiat toată noaptea și și-a recunoscut fapta. El ar fi, de asemenea, autorul unor fapte de pedofilie, din 2015.

Agentul, în vârstă de 45 de ani, a fost depistat duminică seară, iar cel mai probabil urmează să fie emisă o ordonanță de reținere pe numele acestuia. Colegii săi au fost cei care l-au recunoscut și au anunțat poliția.

Evaluarea psihologică se face la fiecare 3 ani în cadrul Poliției, iar pentru cei care conduc autovehicule, evaluarea se face anual, mai scrie digi24.ro.

Dumitru Coarnă,  preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), a declarat că bărbatul a fost jandarm și a fost transferat  pe un post de șofer al unui șef de Poliție, în urmă cu câțiva ani. Bărbatul este căsătorit și are doi copii. Poliția Capitalei a deschis, de asemenea, o anchetă internă, mai scrie sursa citată.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră