Femeia bănuită că ar fi comis crima de la metrou a fost reţinută de poliţie

13 Dec 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Femeia bănuită că ar fi comis crima de la metrou a fost reţinută de poliţie Galerie foto (3)

Membri ai echipei Brigăzii de Poliţie Transport Public Bucureşti au depistat şi reţinut, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, femeia bănuită că ar fi împins o tânără de 26 de ani pe linia de metrou, în staţia Dristor 1. Aceasta este bănuită şi de o tentativă de omor comisă în staţia Costin Georgian, anterior faptei de la staţia Dristor 1, cu aproximativ 5 ore. Tânăra vizată de tenativa de omor de la staţia de metrou Costin Georgian nu a avut de suferit în urma atacului.

Persoana reţinută este audiată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în calitatea de suspect, a anunţat miercuri dimineaţă IGPR, se arată într-o postare a Poliţiei Române în pagina de Facebook.


''La această oră procurori din cadru Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti audiază în calitate de suspect, la sediul Poliţiei Capitalei, persoana bănuită de săvârşirea faptelor din staţiile de metrou Costin Giorgian şi Dristor 1. Anterior, în cursul nopţii, poliţişti ai Brigăzii de Poliţie Transport Public Bucureşti au depistat o femeie în vârstă de 36 de ani, ale cărei semnalmente corespundeau cu cele ale persoanei căutate şi au condus-o la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au comis faptele'', a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Diana Sarca.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, la audieri femeia s-a recunoscut în imaginile video, dar nu a explicat de ce a făcut aceste gesturi.

Ea a fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei.

UPDATE

Imaginile suprinse de camerele video din staţiile de metrou Dristor şi Costin Georgian arată că tânăra care a fost împinsă de femeie la staţia Costin Georgian a opus rezistenţă, la un moment dat chiar s-ar fi luptat cu atacatoarea şi a reuşit să fugă, scrie news.ro.

Cealaltă tânără, de 25 de ani, victima de la staţia Dristor 1, a fost pândită de suspectă într-un moment în care nu era atentă, butonând telefonul mobil, a fost împinsă şi a căzut pe şine în momentul în care trenul ieşea din tunel.

Victima ar fi reuşit să se ridice, dar suspecta ar fi împins-o cu piciorul şi atunci a căzut, fiind lovită de tren, afirmă surse judiciare. Conform acestora, suspecta a fost incoerentă la audieri, iar primele concluzii sunt că ar avea probleme psihice.

Poliţia Capitalei a intervenit, în toate staţiile de metrou, pentru protejarea persoanelor aflate în aceste locaţii şi pentru identificarea femeii, bănuite de comiterea infracţiunii de omor.

Pentru a preîntâmpina vreun alt eveniment similar, conducerea Poliției Capitalei a dispus ca poliţiştii să patruleze în toate stațiile de metrou. Poliţia a solicitat sprijin din partea tuturor persoanelor care puteau oferi informaţii despre persoana din imaginile surprinse de o cameră de luat vederi instalată în staţia de metrou şi pe care Poliţia le-a pus la dispoziţia publicului, cu scopul identificării suspectei.

Cei care o recunoşteau erau rugaţi să ofere informaţii prin 112 sau să  se adreseze celui mai apropiat poliţist.

Poliţia mulţumeşte ''tuturor pentru implicarea şi spiritul civic manifestat în acest caz'' şi dă asigurări că ''fiecare mesaj a fost analizat şi verificat de specialiştii instituţiei.

 

Postul de televiziune Antena1, în emisiunea Observator, a difuzat primele imagini cu suspecta reţinută

Tânăra de 25 de ani care a murit, ieri, după ce a fost împinsă în faţa trenului, în staţia de metrou Dristor, se numeşte Alina Ciucu. Cea care a împins-o pe tânără spre moarte se numeşte Magdalena Şerban. Ea a fost arestată pentru 30 de zile.

UPDATE

Magdalena Şerban este cercetată pentru omor şi tentativă de omor, scrie news.ro.

Magdalena Şerban este din Craiova şi, potrivit unor surse judiciare, a fost incoerentă pe toată durata audierilor, nefurnizându-le anchetatorilor nicio informaţie despre faptele comise.

Prima ipoteză a anchetatorilor este că femeia are probleme psihice şi a fost întrebată dacă a fost internată la un spital de psihiatrie, negând.

Ea le-a spus anchetatorilor că nu are o locuinţă şi că a dormit de mai multe ori în Gara de Nord, iar în ultima perioadă a locuit la un prieten, fără a le putea indica anchetatorilor adresa acestuia. Ea a spus că nu ştie adresa, dar ştie să ajungă acolo.
Femeia scria mesaje incoerente pe pagina sa de Facebook, în care îl acuza pe fratele ei de abuz sexual. Magdalena Şerban susţinea că a intrat în greva foamei pentru că nu i se face dreptate.

Conform unor surse judiciare, în imaginile video cu primul incident, petrecut la staţia de metrou Costin Georgian, se poate observa că femeia a împins-o pe victimă de trei ori, nereuşind să o arunce pe şine. Victima ar fi opus rezistenţă, iar la un moment dat s-a şi luptat cu agresoarea, reuşind într-un final să fugă.

În cazul celui de-al doilea incident, de la staţia Dristor, imaginile arată că tânăra de 25 de ani a fost împinsă şi a căzut pe şine exact la momentul la care trenul a ieşit din tunel. Tânăra a reuşit să se ridice, pe şine, dar suspecta ar fi împins-o cu piciorul, iar victima a căzut din nou, fiind lovită de metrou. La acel moment, în staţia de metrou se aflau puţine persoane.

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră