Hoţii nu au sărbătoare! 10 SFATURI pentru a nu rămâne cu buzunarele goale

30 Noi 2016 | scris de Mara Răducanu
Hoţii nu au sărbătoare! 10 SFATURI pentru a nu rămâne cu buzunarele goale

Cei care merg la cumpărături în această perioadă, nu trebuie sa uite că, în mulţimea de oameni care îi înconjoară, hotul „se integrează“ foarte uşor. O clipa de neatenţie vă poate lasa fără bani, telefoane mobile sau alte bunuri pe care le aveţi la dumneavoastră.

Hotii de buzunare acţionează de obicei în echipă: unul urmăreşte ca în zonă să nu fie nimeni care să-i poată observa când fură. Altul „atentează“ direct la geanta, buzunarul sau maşina victimei. Apare în peisaj şi o a treia persoană care preia „bunul“ şi se face nevăzut. Hoţii care acţionează în grup îşi fac semne discrete între ei, iar la apropierea mijlocului de transport se răspândesc într-o anumită ordine, în raport cu sarcina pe care o are fiecare.

Atenţie la ciorditori, mai ales de sărbători!

Nu luaţi mulţi bani cand mergeţi la cumpărături şi folosiţi cardul când este posibil;

În zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine- atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale;

Nu purtaţi portofelul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!

Cand efectuati diverse plăţi, nu scoateţi toti banii pe care-i aveţi, ci numai suma de care aveţi nevoie!

În mijloacele de transport în comun, nu purtaţi geanta neglijent pe umăr, ci poziţionaţi-o în faţa dumneavoastră şi protejaţi-o cu mâna!

Mare atenţie la persoanele care se înghesuie numai la raioanele unde este aglomeraţie şi rar cer să examineze un lucru;

Urmăriţi cu atenţie persoanele care transportă obiecte de îmbrăcăminte sau plase goale pe mână- Un hoţ se foloseşte de astfel de obiecte când operează ca să-şi ascundă mâna.

Când vă aflaţi la ghişeul unei bănci pentru a ridica o suma de bani, este bine să observaţi comportamentul persoanelor din jurul dumneavoastră.Unii infractori speculează orice situaţie şi urmăresc victimele până ajung în locuri ferite de privirile cetăţenilor, apoi acţionează!

Nu încredinţaţi copiilor copiilor sau bătrânilor sume mari de bani! Aceste categorii de vârstă sunt fragile şi pot cădea mai usor victime infractorilor.

Incearcati sa retineti cat mai multe semnalmente ale agresorului pentru a facilita identificarea si prinderea acestuia.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră