Guvernul a blocat angajările până la sfârşitul anului

20 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Guvernul a blocat angajările până la sfârşitul anului

Guvernul a decis joi, printr-o ordonanţă de urgenţă, că până la 31 decembrie 2017 va fi suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante. Măsura vizează inclusiv procedurile demarate în vederea ocupării posturilor vacante din autoritățile și instituțiile publice.

Excepţie fac procedurile de ocupare a posturilor pentru care anunțurile de concurs au fost publicate în Monitorul Oficial al României, până la data intrării în vigoare a ordonanței, respectiv au fost îndeplinite obligațiile de publicitate instituite în sarcina instituțiilor și autorităților
publice.

Suspendarea nu se aplică unităților sanitare publice și instituțiilor din învățământul de stat, precizează Guvernul, într-un comunicat. De asemenea, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor, cu justificarea necesității și cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinație în buget.

Pe perioada suspendării angajărilor, toate posturile din administrația publică centrală vor fi auditate de un comitet interministerial, mai prevede ordonanţa adoptată de Guvern.

Rolul acestui comitet condus de premierul Tudose, este să analizeze cum sunt organizate instituțiile și funcțiile din autoritățile și instituțiile publice din administrația publică centrală și să propună măsuri pentru eficientizarea managementului în resursele umane.

"Analiza va viza ministerele, instituții centrale subordonate Guvernului sau ministerelor, inclusiv servicii publice deconcentrate ale acestora și instituțiile prefectului", precizează Executivul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră