Transport gratuit la vot pentru elevii şi studenţii din R. Moldova

02 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Transport gratuit la vot pentru elevii şi studenţii din R. Moldova

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență prin care vrea să dea posibilitatea cât mai multor tineri din Republica Moldova, aflați la studii în România, să-și exercite dreptul de vot. Ei vor beneficia de o călătorie gratuită dus-întors, cu tren regio şi interregio, clasa a II–a, în perioada 12 – 13 noiembrie 2016, către şi dinspre localităţile cu secţii de votare de pe teritoriul României, respectiv: Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Suceava, Craiova.

Biletul de călătorie va fi eliberat la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate care să ateste calitatea de cetăţean a Republicii Moldova şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs sau adeverinței eliberate de instituția de educație la care este înscris.

Pentru a facilita aplicarea prevederilor ordonanței, Ministerul Transporturilor va transmite miercuri o circulară agențiilor de bilete. Guvernul precizează că este obligatorie procurarea biletului atât pentru dus, cât şi pentru întors, iar călătoria de întoarcere va avea loc în ziua de 13 noiembrie 2016. Pe biletul de călătorie vor fi menţionate numele şi prenumele beneficiarului, CNP-ul, seria şi numărul actului de identitate, calitatea de elev sau student.

Contravaloarea biletelor gratuite va fi recuperată de operatorii de transport feroviari de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, până la sfârşitul anului curent, mai precizează Guvernul, într-un comunicat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră