Cum compensează Guvernul picarea sistemului cardului de sănătate

26 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cum compensează Guvernul picarea sistemului cardului de sănătate

Conform acestor măsuri, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) constată și comunică, prin publicarea pe site-ul propriu, întreruperile în funcționarea PIAS, informează Guvernul.

În astfel de cazuri, serviciile și dispozitivele medicale, inclusiv cele din cadrul programelor naționale de sănătate curative, se acordă off-line. iar furnizorii de medicamente eliberează în sistem off-line medicamentele din prescripțiile medicale on-line și off-line. Anterior, medicamentele puteau fi furnizate de farmacii doar în regim on-line.

Măsurile luate de Guvern stabilesc totodată că președintele CNAS emite ordin, până la termenul de raportare a activității lunare prevăzut în contract, pentru ziua/zilele în care sunt constatate întreruperi în funcționarea PIAS.

Ordinul, care se publică pe site-ul CNAS, cuprinde condițiile de transmitere în PIAS a serviciilor acordate off-line și condițiile de validare a acestora, în cazul imposibilității de a utiliza on-line sistemul național al cardului de asigurări sociale de sănătate, parte componentă a PIAS, ca urmare a întreruperii funcționării acestei platforme.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră