Vida, anchetat de FIFA. Internaţionalul croat a provocat polemică după meciul cu Rusia

09 Iul 2018
Vida, anchetat de FIFA. Internaţionalul croat a provocat polemică după meciul cu Rusia

Totul s-a întâmplat după victoria Croaţiei din meciul contra Rusiei. Internaţionalul croat Domagoj Vida  apare alături de fostul internaţional Ognjen Vukojevici. Actualul fotbalist spune: “Glorie Ucrainei!”, iar Vukojevici adaugă: “Această victorie este pentru Dinamo şi Ucraina. Hai Croaţia!”.

Ei bine, aceste cuvinte au provocat o polemică, iar  Domagoj Vida s-a ales cu o avertizare publică din partea Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) şi va putea juca în semifinalele Cupei Mondiale, contra Angliei. Partida va avea loc miercuri, de la ora 21.00, pe stadionul Luzhniki din Moscova.

Domagoj Vida a declarat, pentru site-ul sports.ru, că a fost vorba de o glumă. „Nu e vorba de politică. A fost o glumă aresată prietenilor mei de la Dinamo Kiev. Îmi plac rușii, la fel și ucrainenii”, a afirmat el.

 “Glorie Ucrainei!” este un slogan al revoluţiei proeuropene care a dus la destituirea preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici în 2014 (perioadă în care Vida şi Vukojevici jucau la Dinamo Kiev) şi la o criză în relaţiile dintre cele două ţări vecine.

Kremlinul a oficializat ulterior anexarea Crimeei. Luptele dintre forţele ucrainene şi cele proruse s-au soldat cu peste 10.000 de morţi.

Reprezentativa Croaţiei a învins, sâmbătă seară, la Soci, naţionala Rusiei, cu scorul de 6-5 în urma loviturilor de departajare, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale.

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră