Franța, campioană în Rusia. Meci superb cu Croația, încheiat 4-2

15 Iul 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Franța, campioană în Rusia. Meci superb cu Croația, încheiat 4-2

Selecţionata Franţei a câştigat al doilea său titlu mondial, după ce a învins echipa Croaţiei cu scorul de 4-2 (2-1), duminică, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în finala Cupei Mondiale de fotbal 2018, din Rusia.

Un meci în care Croația a fost urmărită de ghinion, dar în care a luptat până în ultima secundă. O echipă a unui stat cu doar 4 milioane de locuitori, care a fost revelația acestui campionat mondial și care a avut o performanță teribilă la acest campionat mondial.

Sute de mii de francezi sărbătoresc victoria din Rusia, dar și milioanele de croați se bucură pentru echipa lor, care a făcut o figură atât de frumoasă la campionat.

Pentru Franţa au marcat Mandzukici '18 (autogol), Griezmann '39 (penalti), Pogba '59 şi Mbappe '65. Golurile Croaţiei au fost reuşite de Perisici '28 şi Mandzukici '69.

A fost o finală eminamente europeană, ba chiar a Uniunii Europene...

Didier Deschamps a devenit al treilea selecţioner din istorie care a câştigat titlul mondial atât ca antrenor cât şi ca jucător, după Mario Zagallo şi Franz Beckenbauer.

Francezul Antoine Griezmann a fost declarat jucătorul finalei Cupei Mondiale, câştigat duminică de Franţa.

Mijlocaşul croat Luka Modrici a fost desemat, duminică, cel mai bun jucător al Cupei Mondiale, el fiind premiat după finala pierdută de Croaţia.

Trei suporteri au intrat pe teren la finala Cupei Mondiale, în minutul 53 al meciului.

Cei trei fani au fost imediat reperaţi de stewarzi, fiind scoşi în afara terenului.

Memorabile vor rămâne imaginile de la premierea din final. O ploaie torențală s-a pornit din senin, iar pe teren se găsise o singură umbrelă protectoare pentru personalitățile de pe teren. Pentru, desigur, cine altul, decât președintele rus Vladimir Putin!

Președinții Croației, o frumoasă doamnă, care a fost vedetă a Mondialului, și cel al Franței, plus boss-ul FIFA, stăteau în ploaie și felicitau echipele. Într-un final s-au găsit și umbrele pentru ei. Abia după ce apa pătrunsese prin toate straturile de haine!

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră