Noi avertizări de la Ministerul Afacerilor Externe. De data asta, pentru Germania, Croaţia şi Italia

07 Aug 2018
Noi avertizări de la Ministerul Afacerilor Externe. De data asta, pentru Germania, Croaţia şi Italia

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a emis avertizări pentru românii care călătoresc în Germania, Italia şi Croaţia, din cauza condiţiilor meteorologice din această perioadă. 

Ministerul anunţă că în Germania vor fi înregistrate temperaturi care pot ajunge până la 40 de grade, în Italia circulaţia este afectată de explozia de la Bologna, în timp ce în Croaţia este vârf de sezon şi este posibil ca traficul să se desfăşoare cu dificultate, fiind totodată în vigoare şi un cod roşu de caniculă pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Federală Germania că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în perioada 7–9 august 2018, prognozele meteorologice  indică o creştere semnificativă a temperaturilor, până la 40 de grade Celsius, izolat fiind posibile ploi puternice şi furtuni.

În Italia că, în urma exploziei petrecute la data de 6 august, la Bologna, circulaţia pe autostrada A14 este întreruptă în zona afectată de accident.

O echipă consulară din cadrul Consulatului General al României la Bologna se află în zona accidentului, fiind pregătită să ofere asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune.                       

Conform informaţiilor  Poliţiei Rutiere italiene, persoanelor care călătoresc pe autostrada A14 în direcţia Florenţa-Roma li se recomandă să părăsească autostrada la ieşirea Cesena şi să călătorească pe drumul E45 Ravenna-Orte.   

Drumul E45 Ravenna-Orte este recomandat şi pentru persoanele care călătoresc pe autostrada A1, în direcţia nord. Persoanele care călătoresc pe A1 şi au depăşit deja oraşul Florenţa, vor putea călători pe A14 utilizând ieşirea special amenajată la km 189 de pe autostrada A1.   

De asemenea, dacă de pe A13 sau de pe A14 doriţi se intenţionează deplasarea în direcţia A1 – sud, se recomandă utilizarea A1 în direcţia nord, părăsirea autostrăzii la Modena Sud şi intrarea din nou pe autostrada A1 în direcţia Florenţa-Roma.   Momentan, circulaţia rutieră din zonă nu este afectată pe autostrada A1 – direcţia sud înspre Florenţa sau înspre A14-direcţia sud.

În Croaţia, din cauza vârfului de sezon estival, în luna august, circulaţia rutieră pe principalele autostrăzi A1 Zagreb-Split-Dubrovnik şi A6 Zagreb-Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul Mării Adriatice, precum şi pe A3 Bregana–Lipovac, care este ruta predilectă de tranzit între Slovenia şi Serbia), este foarte intensă, adesea înregistrându-se blocaje şi coloane de autovehicule care se pot întinde, în special în zilele de week-end, pe zeci de kilometri.   

Totodată, prognozele meteorologice pentru perioada 6-10 august 2018 indică o creştere semnificativă a temperaturilor, fapt ce a condus la emiterea unui cod roşu de caniculă pentru regiunile Knin, Rijeka, Split, Dubrovnik. De asemenea, a fost emisă atenţionare meteorologică cod galben pentru regiunea Zagreb.   

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români care intenţionează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croaţia că în contextul sezonului estival este posibilă prelungirea semnificativă a timpilor de aşteptare la frontiere, în special la punctele de trecere Croaţia – Slovenia (în special Bregana) şi Croaţia – Serbia (în special Bajakovo) situate pe autostrada Zagreb-Belgrad.  

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră