Fotbaliştii campioni mondiali, aclamaţi pe Champs Elysees de mulţimea în delir. La Zagreb, vicecampionii, aplaudaţi de peste 250.0000 de oameni

16 Iul 2018
Fotbaliştii campioni mondiali, aclamaţi pe Champs Elysees de mulţimea în delir. La Zagreb, vicecampionii, aplaudaţi de peste 250.0000 de oameni Galerie foto (2)

Campioana şi vicecampioana de la Mondialul de Fotbal din Rusia, #CM2018, Franţa şi Croaţia, au sărbătorit în mod similar reuşitele lor. Fotbaliştii francezi au fost aclamaţi luni de sute de mii de persoane pe Champs-Elysees, la defilarea lor într-un autocar descoperit.

Jucătorii Franţei au venit direct de la aeroport, iar apoi s-au urcat în autocarul descoperit, unde şi-au dat jos cămăşile şi au îmbrăcat tricourile cu două stele.

 

În momentul intrării autocarului pe Champs-Elysees, mai multe avioane au survolat Parisul, formând culorile Franţei, precum la paradele de Ziua Naţională.

 

Autocarul a trecut apoi pe bulevardul parizian, în aplauzele fanilor, care au aprins fumigene.

Preşedintele Emmanuel Macron i-a primit luni seară pe "les Bleus" şi pe familiile lor, ca şi pe alţi 4.000 de invitaţi, printre care aproximativ 1.000 de tineri fotbalişti, proveniţi de la cluburile la care s-au format unii din noii campioni mondiali.

Campioni mondiali după finala de duminică împotriva Croaţiei (4-2), jucătorii naţionalei Franţei vor fi decoraţi cu Legiunea de Onoare. La fel s-a întâmplat în 1998 cu membrii echipei care au adus în Hexagon primul titlu mondial. Printre aceştia se număra şi Didier Deschamps, actualul selecţioner al "les Bleus".

Recompensa va fi înmânată peste câteva luni.

Şi la Zagreb, vicecampionii au fost întâmpinaţi de mulţimea entuziasmată precum nişte eroi, echipa deplasându-se tot într-un autocar descoperit.

 

Aeronava care a adus jucătorii croaţi a fost escortată de două avioane de vânătoare de la intrarea în spaţiul aerian al Croaţiei.

Jucătorii conduşi de căpitanul Luka Modrici au coborât din avion după selecţionerul Zlatko Dalici şi Davor Suker, preşedintele federaţiei naţionale, care purta un mare drapel croat.

Au ieşit în stradă peste 250.000 de susţinători ai echipei naţionale croate.

Compania de căi ferate croată anunţase anterior că reduce la jumătate preţul biletelor de tren pentru ca fanii să poată călători la Zagreb, iar autorităţile locale au anunţat că transportul în comun va fi gratis luni. La postul public de televiziune oamenii au fost îndemnaţi să vină să îi salute pe vicecampionii mondiali.

 

Din păcate, duminică, luaţi de valul bucuriei, unii suporteri francezi s-au încăierat cu poliţiştii, pe străzile Parisului. Incidentele au avut loc nu departe de Arcul de Triumf, unde fanii sărbătoreau victoria naţionalei.

Euforia bucuriei le-a crescut adrenalina unor francezi care s-au încăierat cu poliţiştii pe străzile Parisului şi au jefuit un centru comercial. Iar doi suporteri și-au pierdut viața în două incidente tragice, petrecute chiar în timp ce sărbătoreau victoria Franței. 

Zeci de tineri au aruncat în forţele de ordine cu pietre şi sticle, iar poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene. I-au îndepărtat pe fanii violenţi, dar pentru scurt timp. Incidentele au reizbucnit, iar la un moment dat, ultraşii s-au urcat pe maşinile forţelor de ordine pe care le-au lovit cu ce au avut la îndemână.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Annecy a murit după ce a sărit de bucurie, dar a căzut și și-a rupt gâtul. Iar în Saint-Felix, un tânăr de 30 de ani, care se afla la volan în momentul victoriei, și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina într-un copac, în timp ce sărbătorea victoria.

 Peste 90.000 de persoane au sărbătorit duminică victoria Franţei la Cupa Mondială la Champ-de-Mars, lângă Turnul Eiffel. Manifestări de bucurie au avut loc în întreaga Franţă, după finalul meciului cu Croaţia.

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră