Ghici, ghicitoarea mea: De câţi ofiţeri SRI este nevoie pentru a schimba un bec la SIPA?

26 Mai 2017
Ghici, ghicitoarea mea: De câţi ofiţeri SRI este nevoie pentru a schimba un bec la SIPA?

Vă amintiţi, cu siguranţa bancurile în care există eterna dilema de câţi poliţişti/fotbalişti/ blonde ar cam fi  nevoie pentru a schimba un bec? Un bec ars, fireşte!

De unde această întrebare? Ei bine, declaraţiile  lui Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, că accesul în arhiva SIPA, în anul 2013, s-a făcut pentru că ANP, depozitarul arhivei, sesizase Ministerul Justiţiei că se defectase un corp de iluminat, au stârnit numeroase interpretări, controverse, devenind chiar  sursă de amuzament. Mai exact, informaţţile oferite de  fostul ministru, i-a făcut pe mulţi să se întrebe de câţi ofiţeri SRI ar cam fi nevoie să se schimbe un bec. Desigur, la SIPA...  Aşteptăm variantele de răspuns!

Reamintim că actualul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a publicat joi lista celor care au intrat în arhiva SIPA. Printre cele mai sonore nume de pe listă se numără cel al lui Horia Georgescu, fostul șef al ANI și al Iuliei Scântei, vicepreședintele Senatului. În 2013, s-ar fi intrat o singură dată în arhivă, mai exact pe 13 decembrie, şi au avut acces: Florian-Teodor Andronache, Marius Ştef, Adrian Oltenaş, Nicolae Tiliban. 

"ANP, depozitarul arhivei, a sesizat Ministerul Justiţiei cu privire la faptul că sistemul de supraveghere video, exterior locaţiei, a indicat faptul că pe holul de acces către camerele sigilate în care erau depozitate documentele arhivei SIPA este posibil să se fi defectat un corp de iluminat. Prin ordin al MJ s-a constituit o comisie alcătuită din persoane autorizate legal pentru zone cu restricţii de acces", a precizat Robert Cazanciuc. 

Fostul ministru a spus că "membrii acestei comisii au avut acces exclusiv pe holul exterior camerelor sigilate în care era depozitată arhiva SIPA".  "Au constatat că un bec se defectase, au procedat la înlocuirea lui, au constatat că toate sigiliile camerelor din holul respectiv erau intacte, au părăsit locaţia şi au consemnat aceste operaţiuni administrative într-un proces verbal, depus la compartimentul de specialitate. Aşadar, membrii acestei comisii au avut un rol strict administrativ, nu au intrat în niciuna din încăperile în care se aflau documente ale arhivei SIPA, nu au intrat în contact cu niciun fel de document, dosar, hârtie, obiect din arhivă", a subliniat Cazanciuc. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră