Gabriela Firea promite câte un teatru în fiecare sector al Capitalei

14 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Gabriela Firea promite câte un teatru în fiecare sector al Capitalei

"Am discutat cu toți cei șase primari de sectoare. (...) În afară de Sectorul 1 și Sectorul 3, în care viața culturală este deja la un nivel satisfăcător, în celelalte sectoare nu se poate afirma același lucru. În special primarii de la sectoarele 4, 5 și 6 își doresc foarte mult ca Primăria generală să investească în aceste sectoare, pentru că nu au bugete suficiente pentru construirea teatrelor de sector. Acum suntem în proces de identificare a unor locații care trebuie consolidate, reparate, reamenajate, (...) investiția fiind a Primăriei Generale a Capitalei, iar acolo unde chiar nu există nicio astfel de sală (...) se va demara construirea de la zero", a anunțat Gabriela Firea, conform agerpres.ro.

Edilul general a declarat, de asemenea, că în prima ședință a CGMB, care va avea loc săptămâna viitoare, va propune deblocarea organigramelor tuturor teatrelor din Capitală și ale altor instituții de cultură, ceea în cifre înseamnă posturi pentru o sută de actori, regizori, coregrafi, scenografi, instrumentiști și peste o sută de reprezentanți ai personalului tehnic.

Gabriela Firea va cere aprobarea Consiliului General pentru organizarea celui mai mare festival de teatru stradal, în primăvara anului viitor. "De asemenea, pe tot parcursul verii viitoare se vor organiza evenimente circumscrise următorului concept: vacanță culturală acasă. Pentru bucureștenii care sunt între vacanțe sau pentru cei care din cauza lipsei de resurse financiare (...) nu-și permit să meargă în concediu să poată să petreacă un timp liber de calitate, într-un mediu cultural adecvat, chiar aici în Capitală", a precizat Gabriela Firea.

Ea a subliniat că intenția Primăriei este ca anul viitor să fie alocată o suplimentare minimă de 50% la actualul buget al Culturii pentru toate evenimentele care se vor desfășura în Capitală.

Gabriela Firea a vorbit și despre introducerea gratuității pentru transportul școlarilor, preșcolarilor, liceenilor și studenților spre și dinspre activitățile culturale de la teatre sau muzee, dar și despre acordarea unui număr semnificativ de bilete gratuite și invitații pentru studenți și elevi la evenimentele organizate de PMB.

"Vă spun doar unul dintre exemple. În curând încep Zilele Bucureștiului, iar pe 17 septembrie, în Piața Constituției, va avea loc un spectacol aniversar, unde prin asociațiile de studenți și elevi vom acorda invitații cu titlu gratuit de a participa la acest eveniment", a precizat primarul general.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră