Gabriela Firea cere firmelor de salubritate să îndepărteze și zăpada de pe trotuare

09 Feb 2017
Gabriela Firea cere firmelor de salubritate să îndepărteze și zăpada de pe trotuare

Primarul general, Gabriela Firea, le-a cerut, joi, în cadrul comandamentului de iarnă, operatorilor de salubritate să își ia foarte în serios responsabilitatea de a îndepărta zăpada și de pe trotuare, în condițiile în care urmează mai multe zile geroase, care vor duce la apariția ghețușului.

"În Capitală se circulă bine în condiții de iarnă, carosabilul este la negru. Deci, nu sunt blocaje în București, nu sunt intersecții blocate. Dimpotrivă, față de ziua de ieri se observă o reacție mult mai dinamică a operatorilor de salubritate din sectoare. În schimb, v-am rugat ieri foarte mult să vă dimensionați corect operatorii manuali pentru a putea interveni simultan, și pe trotuare, și pe străduțele laterale — lucru care nu s-a întâmplat. Am în față toate sesizările primite din partea bucureștenilor, care recunosc faptul că pe marile bulevarde, chiar și pe străzi, se circulă. Dar orașul nu este doar pentru mașini. Orașul este pentru oameni, în primul rând, și trebuie și noi să respectăm acest lucru", a spus Firea, la Comandamentul de iarnă.

Primarul a atras atenția asupra faptului că mai mulți bucureșteni au alunecat pe gheață și a cerut eliberarea "în regim de urgență" a trotuarelor. De asemenea, a solicitat eliberarea pistelor de bicicliști, menționând că există cetățeni care doresc să circule cu bicicleta chiar și pe vreme rea.

Gabriela Firea a semnalat mai multe zone în care cetățenii circulă cu dificultate, din cauza zăpezii depuse pe trotuare. Operatorii de salubritate s-au angajat să le elibereze în proporție de 70-85% până joi seară, urmând ca restul să fie degajat în cursul nopții.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră