Gabriela Firea, ANUNŢ DE ULTIMĂ ORĂ despre terasele din Centrul Vechi

10 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Gabriela Firea, ANUNŢ DE ULTIMĂ ORĂ despre terasele din Centrul Vechi

"Centrul istoric este un brand al Bucureștiului, una dintre cele mai importante zone turistice din România. Vreau să găsim cea mai bună variantă pentru ca toate terasele din Centrul Vechi, dar și din restul Capitalei, să funcționeze legal, lucru care nu s-a putut întâmpla până acum din cauza hățișului funcționăresc pe care trebuie să îl urmeze antreprenorii pentru a obține autorizația de funcționare", a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului-șef al Capitalei, antreprenorii din Centrul Vechi sunt nemulțumiti de faptul că mulți din agenții economici din Centrul Vechi funcționează fără autorizație.

"Pentru a obține o autorizație de funcționare, trebuie să se adreseze atât PMB cât și Primăriilor de sector. Pentru eliberarea unui singur aviz sunt cerute mai multe acte, iar formalitățile sunt extrem de greoaie.

Comercianții din Centrul Vechi nu intră sub incidența unei singure autorități, pentru că Centrul Vechi este considerat zonă protejată și astfel se raporteaza atât la PMB cât și la Primăria sectorului 3. Circuitul birocratic al actelor administrative blochează astfel activitatea comercială, reprezentanții HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România) atragând atenția asupra unui exemplu elocvent: pentru o terasă de 14 m2, a fost nevoie de 5 luni pentru a obține o autorizație!", a explicat Gabriela Firea.

Primarul general a susţinut necesitatea creării unui comitet de lucru format din reprezentanţii Poliţiilor locale de la PMB şi de la Primăriile de sector, ai Direcţiilor juridice ale tuturor acestor instituţii, dar şi din oficiali ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Firea a convenit, împreună cu reprezentanţii antreprenorilor din Centrul vechi, ca acest comitet de lucru să prezinte la sfârşitul lunii septembrie soluţiile pentru "deblocarea hăţişului birocratic" al obţinerii unei autorizaţii de funcţionare şi de uniformizare a procedurilor.

"Centrul vechi este una dintre cele mai importante atracţii ale Capitalei! A venit momentul să încetăm cu birocraţia, pentru a putea începe, cu adevărat, să ne ocupăm de bunăstarea oraşului! Prin asta înţeleg, în primul rând, ca Bucureştiul să devină, în fiecare zi, un oraş aproape de oameni şi de nevoile lor, o Capitală care ştie să-şi promoveze obiectivele turistice şi care, printr-o administraţie eficientă, poate să îşi sporească veniturile tocmai din punerea în valoare a oraşului", a mai spus Gabriela Firea.

Ce mai puteți citi pe miscareaderezistenta.ro:

MOMENT PENIBIL la Rio! I s-a întâmplat unui scrimer în timpul unui asalt al adversarului (VIDEO)

Autobuz plin cu jurnalişti, ATACAT cu focuri de armă la Rio! Doi ziariști au fost răniți (VIDEO)

Zece fapte pentru care nu știai că poți ajunge după gratii

ISIS a anunțat următoarea țintă! Cum se face o bombă - TUTORIAL VIDEO pentru atacatorii sinucigași

REZULTATE ADMITERE 2016 ACADEMIA DE POLIŢIE. Lista studenţilor admişi la DREPT, POLIȚIE, JANDARMI și POMPIERI

Un german a ales România: ”M-am îndrăgostit de țara asta minunată”

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră