Gabriela Firea îi asigură pe bucureşteni că vor avea apă caldă

09 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Gabriela Firea îi asigură pe bucureşteni că vor avea apă caldă

Gabriela Firea a precizat că zilele acestea a avut discuţii cu reprezentanţii RADET, ELCEN și Ministeruluiu Energiei pe tema situației RADET-ELCEN.

"Am stabilit că vom avea o întâlnire luni la prânz cu toți factorii responsabili. Problema este și a Guvernului, acesta trebuie să creeze cadrul legal pentru achitarea datoriei istorice. Subvenția pentru RADET este plătită la zi, iar Primăria Capitalei este pregătită în acest moment să achite în totalitate facturi de 13,1 milioane lei, bani pentru care așteaptă ridicarea de către ELCEN a popririi din contul Escrow", a afirmat Gabriela Firea, conform unui comunicat al municipalităţii.

Ea a reamintit că le-a cerut membrilor Guvernului să se implice în rezolvarea situației problematice dintre RADET și ELCEN, precum și în găsirea unor soluții urgente pentru a asigura necesarul financiar atât al RADET, cât și al ELCEN SA.

Primarul general a explicat în scrisoarea deschisă adresată Guvernului că nu se poate pune în pericol întreg bugetul Primăriei Capitalei, pentru școli, grădinițe, spitale, pentru proiectele de infrastructură și alte nevoi urgente, pentru a plăti în două — trei luni o datorie istorică de 10-15 ani pe care o au aceste unități economice.

Citiţi şi: 

De sâmbătă, bucureştenii ar putea rămâne fără apă caldă

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră