Primarul Gabriela Firea susţine interzicerea animalelor sălbatice în circurile din București

13 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Primarul Gabriela Firea susţine interzicerea animalelor sălbatice în circurile din București

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine şi va promova în prima şedinţă a Consiliului General un proiect de hotărâre privind interzicerea animalelor sălbatice în circurile din Bucureşti. Proiectul face parte dintr-o strategie mai amplă privind protecţia şi bunăstarea animalelor.

"Susțin acest proiect. De câteva luni de zile, domnul consilier general Tudor Ionescu mi-a prezentat proiectul și am fost de acord cu el. Lucrurile s-au precipitat acum, având în vedere evenimentul total neplăcut și tragic de ieri, când a avut loc acel incendiu la adăpostul din Petricani. Lucrurile trebuie să intre în linie dreaptă. Nu este o preocupare începând de ieri până azi. De câteva luni analizăm proiectul domnului consilier general și suntem cu toții de acord să îl susținem, să îl promovăm în prima ședință de Consiliu General, care va avea loc în ultima săptămână a lunii ianuarie", a declarat primarul general, vineri, după ce a vizitat adăpostul de câini din Bragadiru, conform agerpres.ro.

Tudor Ionescu spune că proiectul de hotărâre face parte dintr-o strategie mai amplă care vizează protecția și bunăstarea animalelor, o strategie elaborată în urma consultărilor cu cetățeni,medici veterinari și ONG-uri. 

El a precizat că strategia are doi piloni: unul care tratează problematica animalelor fără stăpân și unul care abordează partea de educație, atât civică, cât și chinologică.

Astfel sunt vizate chestiuni precum: sterilizarea animalelor fără stăpân, prevenția abandonului, modul în care pot fi capturați câinii de pe stradă, cu minimizarea traumei la care sunt supuși, transformarea adăposturilor în centre de adopţie care pot fi vizitate de toţi cei interesaţi. câinii care nu sunt adoptați ar urma să fie folosiți în scopuri educaționale sau în centrele de bătrâni.

Strategia vizează și înființarea unui sistem de tip SMURD pentru animale, cu clinici mobile, care să poată să intervină rapid în cazul animalelor accidentate care nu pot fi transportate imediat. De asemenea, poliția animalelor va trebui să ia măsuri în cazul câinilor abandonați pe stradă de către stăpâni.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră