Două sensuri giratorii pentru facilitarea accesului în DN1

16 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Două sensuri giratorii pentru facilitarea accesului în DN1

Compania Naţională de Drumuri (CNAIR) şi Poliţia Rurieră au pus la punct un proiect privind sistematizarea accesului din DN 1 în Centura București, zona pasajului Otopeni. Proiectul prevede realizarea a două intersectii de tip giratorii pe Centura București.

Unul dintre sesnsurile giratorii va fi situat la aproximativ 2950 m de pasajul rutier spre Mogoșoaia ( km 69+031), iar cel de-al doilea se va construi la intersecția cu Strada Drumul Gării (zona Lukoil), respectiv  la km 1+277, precizează CNAIR într-un comunicat.

De asemenea, pe axa centurii, între cele două sensuri giratorii a fost prevăzută amplasarea unui parapet prefabricat din beton tip New Jersey, care ajută la separarea fluxurilor de circulație.

Până la obținerea tuturor avizelor necesare și pentru familiarizarea participanților la trafic cu noua configurație a intersecției din zona Lukoil (km 1+277), CNAIR a decis împreună cu poliţiştii rutieri amenajarea provizorie a sensului giratoriu. Acesta se va face din parapet lestabil, urmând ca amenajarea definitivă să fie gata în cursul acestui an.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră