Clasa pregătitoare 2016. Părinţii mai pot depune cereri de înscriere până la sfârșitul săptămânii

05 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Clasa pregătitoare 2016. Părinţii mai pot depune cereri de înscriere până la sfârșitul săptămânii

Prima etapă de înscriere s-a desfăşurat între 29 februarie şi 18 martie, iar a doua a început pe 30 martie şi se va încheia în 8 aprilie.

Cererile pot fi completate atât online (click aici), cât şi în şcoli, însă validarea acestora este obligatorie la secretariate.

Ce copii pot fi înscrişi în etapa a doua

Etapa a doua de înscriere în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, este destinată copiilor care nu sunt cuprinşi într-o şcoală sau care n-au participat deloc la prima etapă de înscriere. În cadrul acesteia, cererile de înscriere pot fi completate doar pentru unităţile de învăţământ la care mai există locuri libere, până pe 8 aprilie, între orele 8:00-18:00.

Înscrierea în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, este obligatorie pentru copiii care împlinesc vârsta de şase ani înainte de 31 august, se arată în metodologia amintită.

În cazul copiilor care împlinesc această vârstă în perioada 1 septembrie - 31 decembrie (sau chiar după aceasta), înscrierea în clasa pregătitoare se poate face numai dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Acest lucru se face la solicitarea scrisă a părinţilor.

Dacă nu optează pentru clasa pregătitoare sau dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice este negativă, părinţii copiilor care împlinesc şase ani între 1 septembrie şi 31 decembrie (sau chiar după) îi vor înscrie pe aceştia la grădiniţă, în grupa mare.

Calendarul etapeu a doua de înscriere în clasa pregătitoare

30 martie – 08 aprilie 2016 - Depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor.

11 -15 aprilie 2016 - Procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinţi, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile. Completarea, în aplicaţia informatică, a datelor din cererile – tip de înscriere pentru candidaţii admişi în această etapă.

15 aprilie 2016 - Afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

19 – 22 aprilie 2016 - Centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ. Soluţionarea de către inspectoratul şcolar a oricărei alte situaţii referitoare la înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

dEpurtat.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră