Cine este tânărul din comuna Telega condamnat LA MOARTE PRIN SPÂNZURARE în Malaezia. Ministerului Afacerilor Externe, anunţ de ultimă oră

30 Iun 2015
Cine este tânărul din  comuna Telega condamnat LA MOARTE PRIN SPÂNZURARE în Malaezia. Ministerului Afacerilor Externe, anunţ de ultimă oră
Pentru Ionuţ Gologan, în vârstă de 23 de ani, tragedia a început în 2012, când a fost arestat de autorităţile din Malaezia şi condamnat la moarte pentru trafic de droguri. De atunci, băiatul plecat din comuna Telega îşi aşteaptă sentinţa. De curând, a fost vizitat de tatăl său care mai speră încă să se întâmple o minunte, iar fiul lui să scape de pedeapsa capitală.  În Malaezia- unde foarte des sunt prinsi carăușii plătiți cu mii de dolari de adevarații traficanți, pentru a introduce droguri în țară- traficul de droguri se pedepsește cu spânzurătoarea. Referitor la cazul cetăţeanului român condamnat la moarte în Malaysia, Ministerul Afacerilor Externe precizează că sentința nu este definitivă şi, în consecință, nici executorie.

„Având în vedere stadiul procesului, speculaţiile privind o posibilă execuţie în luna august sunt complet neîntemeiate. Decizia de condamnare fost atacată cu recurs la Curtea Federală de Justiție a Malaysiei, instanța urmând a stabili, în perioada următoare, termenul de judecată pentru acest recurs. Având în vedere că este un caz de durată şi complex, MAE recomandă tratarea subiectului cu precauţie şi responsabilitate. Totodată, MAE precizează că, la nivel instituţional, se depun toate eforturile necesare în acest caz", a anunțat MAE într-un comunicat, potrivit Realitatea tv. 

În plus, ministrul Bogdan Aurescu şi-a exprimat speranţa, la începutul lunii iunie, în întrevederea cu ambasadorul Malaysiei la Bucureşti, că va putea fi evitată pedeapsa capitală în cazurilor românilor aflaţi în detenţie în această ţară pentru trafic de droguri, precum şi încrederea în derularea corectă a procedurilor juridice. În prezent, patru români sunt arestaţi pentru trafic de droguri în Malaezia: unul a fost achitat, dar cazul va fi rejudecat, un altul a fost condamnat la 8 ani de detenţie, decizia nefiind definitivă, al treilea a fost condamnat la moarte şi s-a făcut recurs, iar al patrulea aşteaptă începerea procesului.

Drogurile, găsite în bagajul tânărului

Pe 16 octombrie 2013, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că hotărârea de condamnare a tânărului care a fost condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri nu este una definitivă, sentinţa urmând a fi supusă căilor de atac prevăzute de legislația locală. Bărbatul, de profesie şofer, ar fi făcut trafic cu aproape un kilogram şi jumătate de metamfetamină. Pe 26 iunie, anul trecut, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, autorităţile au descoperit cantitatea de droguri. Potrivit publicaţiei online New Straits Times, românul a fost condamnat la moarte de Înalta Curte de Justiţie din Malaezia, judecătorul cazului motivând în decizie că apărarea nu a reuşit să ofere argumente rezonabile.

Ionuț Gologan, părăsit de mamă și crescut de bunică


Născut la Telega, Prahova, Ionuț Gologan își pastrează speranța că va scăpa de pedeapsa cu moartea. Baiatul provine dintr-o familie dezbinată, fiind părăsit de mamă si crescut de bunica sa. Potrivit unor informații apărute in presa locală, bunica și tatăl băiatului sunt devastați de tragedia care i se intamplă tanărului.“Vor să-mi atârne nepotul în ștreang… Numai sufletul meu știe prin ce durere trec”, a spus batrâna. Cunoscut de cei din localitate ca fiind un ,,băiat muncitor si silitor la invătătură,,, Ionut ar fi apucat-o pe cai gresite o data cu plecarea in Germania, acolo unde si-a facut un alt anturaj.

Drogurile iți schimbă destinația!

În paralel cu actiunile derulate, pentru preîntampinarea unor astfel de cazuri, MAE a demarat, incă din anul 2013, o amplă campanie de constientizare a cetățenilor romani cu privire la riscurile la care se expun prin transportul de droguri in state ale caror sisteme legislative prevăd pedeapsa cu moartea pentru asfel de infracțiuni.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră