Ce faci când n-ai sirene de alarmare? Tragi clopotul a sărbătoare

21 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ce faci când n-ai sirene de alarmare? Tragi clopotul a sărbătoare

Sirenele pentru situaţii de urgenţă ar fi trebuit să sune, vineri, în toate localităţile din judeţul Olt, numai că în unele comune acest lucru nu a fost posibil, deoarece aceste sirene ori nu există, ori sunt defecte. Aşa că primarii au dat dispoziţie să se tragă clopotele, în loc de sirene, şi să le spună oamenilor că e vorba despre un exerciţiu, nu de sujba pentru Izvorul Tămăduirii.

Cu toate acestea, locuitorii comunelor respective nu au reuşit să-şi dea seama dacă sună clopotele pentru că s-a produs un eveniment grav sau pentru că la biserică se desfăşura slujba pentru Izvorul Tămăduirii.

Primarul din comuna Bălteni, Tudor Marineaţă, a declarat că le-a transmis oamenilor că se vor trage clopotele pentru că se desfăşoară un exerciţiu de alarmare.

”Am tras clopotele, n-avem sirene! Nu confundă nimic pentru că i-am mai anunţat, am spus din casă în casă sau celor care au mai venit pe la Primărie că o să fie un exerciţiu şi să nu se sperie. S-a tras de mai multe ori clopotul, nu ca la biserică”, a afirmat edilul, conform mediafax.ro.

Primarul din Baldovineşti, Ion Enescu, a explicat că a fost nevoit să dispună folosirea clopotelor pentru a alarma populaţia, în cadrul exerciţiului. 

”Nu avem sirenă, îl facem cu clopote. Sirena este defectă. Se trage clopotul la un interval. I-am informat pe oameni că nu e de la Izvorul Tămăduirii. Am găsit să cumpărăm o sirenă pe Internet, dar nu ştiu dacă este suficient de puternică. Costă vreo mie şi ceva de euro. Cred că o să o cumpărăm săptămâna viitoare, că am prins bani în bugetul local pe acest an”, a declarat primarul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră