Caz de meningită meningococică fulminantă în București. O elevă de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” a murit

18 Apr 2019 | scris de A.V.
Caz de meningită meningococică fulminantă în București. O elevă de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” a murit

Joi dimineață, DSP București a primit o informare cu privire la existența  unui caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul ”Gheorghe Lazar”. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s- au deplasat la liceu și au început ancheta epidemiologică, informează București FM.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Bucureşti, o elevă de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr” a fost diagnosticată cu boala. Fata a ajuns la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", însă, din păcate, a murit.

Cursurile vor fi suspendate vineri la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" pentru dezinfecţie, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

"În această dimineaţă, DSP Bucureşti a primit o informare cu privire la un caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul 'Gheorghe Lazăr'. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu şi au început ancheta epidemiologică. Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacţilor şi s-au luat exudate faringiene. Urmează ca mâine să fie realizată dezinfecţia în tot liceul", potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră