Alertă de gonoree multirezistentă la antibiotice!

22 Apr 2016 | scris de Magda Marincovici
Alertă de gonoree multirezistentă la antibiotice!

Fenomenul este cu atât mai îngrijorător cu cât epidemia, care a debutat în comunităţile heterosexuale, se propagă în cele ale bărbaţilor homosexuali. Potrivit experţilor în domeniul sănătăţii publice, aceste categorii de populaţie tind să-şi schimbe frecvent partenerul de sex, fără a folosi prezervativul. Frecvent, în aceste medii  bacteria care provoacă gonoreea (Neisseria gonorrehoeae) este depistată în gât, ceea ce măreşte rezistenţa la antibiotice, deoarece dozele de medicamente prescrise sunt mai mari şi pentru că zona este bogată în agenţi patogeni, susceptibili de a fi antibiorezistenţi.

În Anglia, dar şi în alte ţări este alertă de mai mulţi ani legat de apariţia suşelor multi-rezistente de gonoree - celebra blenoragie, o infecţie cu transmitere sexuală, provocată de bacteria Neisseria gonorrhoeae. La adulţi, simptomele sunt diferite, caracteristice fiind sângerările, scurgerile purulente, cu dureri foarte puternice la micţiune.      

 Dacă nu este tratată corect, gonoreea este o cauza a infertilităţii, a durerilor cronice de tipul artritei. În cazurile severe, gonoreea este la originea meningitelor letale. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră