Caz confirmat de COVID-19 la metroul bucureștean

31 Mar 2020 | scris de A.A.
Caz confirmat de COVID-19 la metroul bucureștean

Metrorex informează că marţi a fost confirmat pozitiv cu coronavirus un angajat al companiei. Acesta are 49 de ani, nu se afla la locul de muncă de 11 zile şi nu a avut contact cu călătorii, potrivit unui comunicat al companiei.

Comunicatul oficial al Metrorex:

Metrorex informeaza ca astazi, 31.03.2020, a fost confirmat pozitiv cu noul Coronavirus un angajat al societatii, care nu se afla la locul de munca. Persoana in cauza este de sex masculin, cu varsta de 49 de ani si are functia de controlor acces metrou la statia Laminorului. Prin specificul functiei, angajatul nu are contact cu calatorii, avand doar atributii de supraveghere a accesului in statie.

Precizam ca incepand cu data de 20.03.2020, angajatul Metrorex se afla in concediu medical pentru alte afectiuni de sanatate. In seara zilei de 30.03.2020, acesta si-a anuntat sefii ierarhici ca a fost testat si confirmat pozitiv cu Covid 19. Din informatiile pe care le avem in acest moment, angajatul se afla internat in spital sub supraveghere. Colegii acestuia, cu care a intrat in contact, se afla in izolare la recomandarea Directiei de Sanatate Publica. Locul de munca unde isi desfasura activitatea, respectiv statia de metrou Laminorului a fost dezinfectata in totalitate. O ancheta epidemiologica se va efectua de catre Directia de Sanatate Publica, conform competentelor.

Pe aceasta cale, recomandam tuturor calatorilor sa foloseasca mijloacele de plata moderne, precum automatele de vandut cartele, dar si plata cu cardul bancar contactless de tip Mastercard sau Visa direct la aparatele de acces, pentru diminuarea interactiunii cu bancnotele si alte posibile surse de infectare. Mai mult, in aceasta perioada atat trenurile, cat si statiile sunt dezinfectate intens cu solutii inovatoare pentru impiedicarea raspandirii Covid19.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră