Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, închis de pandemie

30 Mar 2020 | scris de A.A.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, închis de pandemie

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este închis, începând de duminică seara, în totalitate, astfel că nimeni nu intră şi nimeni nu iese timp de 14 zile, iar niciun pacient nu va fi internat sau externat în acest interval.

„DSP Hunedoara a transmis Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva o adresă prin care se comunică luarea unor măsuri începând de duminică seara. Astfel, medicii depistaţi pozitiv COVID-19 vor fi internaţi pe Secţia de Boli Infecţioase a spitalului, iar restul personalului medical va îngriji pacienţii internaţi, fără a părăsi unitatea sanitară, timp de 14 zile. Spitalul este închis, pe principiul nimeni nu intră, nimeni nu iese. În această perioadă se intensifică procedurile de curăţenie, dezinfecţie, se instalează echipament de protecţie iar spitalul nu va mai prelua cazuri noi pe perioada celor 14 zile. De asemenea, nici pacienţii nu vor fi externaţi în acest interval, pentru a evita răspândirea coronavirusului”, a spus Morogan, potrivit Mediafax.

Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara, a declarat la Digi24 că managerul Spitalului Județean de Urgență a fost suspendat începând de luni dimineață de la ora 10:00. Contactată telefonic de Digi24, Daniela Roșca, managerul spitalului nu a putut preciza dacă au fost testate toate cadrele medicale precizând că nu s-a interesat de acest aspect extrem de important motivând că o parte dintre aceștia s-au testat la DSp, în afara spitalului.

La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva au fost confirmaţi pozitiv cu coronavirus patru medici, dintre care doi de la Secţia de Onclogie și unul de la ATI, aceştia fiind transferaţi la Timişoara.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră