Lupta împotriva coronavirus: măsuri noi luate de Metrorex

23 Mar 2020 | scris de A.A.
Lupta împotriva coronavirus: măsuri noi luate de Metrorex

Într-un nou comunicat transmis de Metrorex suntem informați de noile măsuri de dezinfectare ale garniturilor metroului bucureștean începând de astăzi în contextul pandemiei de coronavirus, creșterii numărului de îmbolnăviri și a dentinței de răspândire comunitară.

”În continuarea măsurilor adoptate anterior pentru combaterea răspândirii și limitării infecției cu Coronavirus, Metrorex informează că începând cu data de 22.03.2020, trenurile de metrou sunt dezinfectate, în fiecare zi, prin intermediul unei proceduri industriale, denumită nebulizare 3D.

Astfel, cu ajutorul unui dispozitiv portabil brevetat și fabricat în România, vagoanele de metrou sunt dezinfectate prin vaporizarea unui biocid certificat de Ministerul Sănătății, în înteriorul acestora.

Nebulizarea 3D este una dintre cele mai eficiente forme de dezinfectare a aerului și a suprafețelor, deoarece dezinfectantul ajunge nu numai în fiecare colț al vagonului, ci și în traseele de ventilație a aerului. Aceasta este o măsură suplimentară de prevenție și protecție pentru ca trenurile să fie mai sigure pentru sănătatea publicului călător.
Siguranța călătorilor rămâne principalul nostru obiectiv, astfel că încercăm să implementăm soluții inovatoare de protecție pentru situația actuală în care ne aflăm pe plan mondial, însă, pe această cale facem un apel către publicul călător de a respecta cu strictețe măsurile de precauție și prevenție comunicate deja de autorități.”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră