UPDATE. Campionatul European de Fotbal 2020, declarat eveniment de importanţă naţională. Patru stadioane, renovate

12 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Campionatul European de Fotbal 2020, declarat eveniment de importanţă naţională. Patru stadioane, renovate

Guvernul a modificat miercuri hotărârea prin care declară Campionatul European de Fotbal 2020 eveniment de interes public şi de importanţă naţională, precum şi a candidaturii României pentru organizarea la Bucureşti a unor meciuri din cadrul Turneului final.

Modificările prevăd constituirea unui Comitet interministerial de coordonare pentru organizarea şi susţinerea candidaturii României pentru organizarea Turneului final al Euro 2020. Acest comitet organizează Turneul final al Campionatului European de Fotbal 2020, ca urmare a acceptării candidaturii României pentru susţinerea la Bucureşti a unor meciuri din cadrul Turneului final.

În subordinea comitetului va funcţiona un grup operativ de lucru care are ca principale obiective  asigurarea condițiilor necesare pentru pregătirea și desfășurarea efectivă la București a unor meciuri din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020,
întocmirea listei cu părțile implicate în organizarea EURO, incluzând responsabilitățile și jurisdicția fiecărei părți, realizarea interfeței locale centralizate cu stadionul, instituţiile statului din România și autorităţile locale din Bucureşti, inclusiv decidenții guvernamentali, diseminarea informaţiilor către toate părţile interesate, realizarea inventarului lucrărilor la dezvoltarea stadioanelor şi termenele-limită.

Comitetul interministerial este condus de ministrul tineretului şi sportului - presedinte şi ministrul afacerilor interne – vicepreşedinte, iar din Grupul operativ de lucru fac parte reprezentanţi ai FRF, Primăriei Capitalei, ministerelor Dezvoltării, Tineretului şi Sportului şi Internelor, precum şi ai Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.” – S.A.

Ministrul Dezvoltării, vicepremierul Sevil Shhaideh, a declarat că, din perspectiva ministerului pe care îl conduce, Euro 2020 reprezintă reabilitarea a patru stadioane, respectiv  Steaua, Dinamo, Arcul de Triumf și Rapid.

"În momentul acesta, trei stadioane au toate documentațiile pregătite ca să intre în procesul de pregătire — studii de fezabilitate, proiect tehnic și lucrări. Mai avem discuții cu al patrulea stadion, să vedem dacă rezolvăm și aici toate documentele", a explicat miercuri Sevil Shhaideh.

Ea a confirmat că al patrulea stadion la care s-a referit este cel al clubului Dinamo București, precizând că există și o variantă de rezervă

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră