Bucureştenii vor primi bani sau vouchere în schimbul deşeurilor

12 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Bucureştenii vor primi bani sau vouchere în schimbul deşeurilor

Primarul general al Capitalei,Gabriela Firea, a anunţat miercuri că bucureştenii vor avea la dispoziţie 50 de puncte de colectare a deșeurilor, care vor fi situate pe domeniul public în zona şcolilor, parcurilor sau spitalelor.

"Parte din aceste puncte de colectare vor fi complet automatizate, parte dintre ele vor fi deservite de operatori. Aceste puncte de colectare sunt diferite de cele existente pentru faptul că ele vin să încurajeze colectarea selectivă, deoarece oferă în schimbul PET-urilor bani sau vouchere, care pot să fie folosite în supermarket-uri", a explicat Gabriela Firea, conform agerpres.ro.

Gabriela Firea a precizat că vor fi 10 tipuri de deșeuri care vor putea fi colectate selectiv, precum hârtia, sticla, plasticul, dar și aparatele electro-casnice defecte.

"Prin parteneriatul cu Green Group, Primăria Generală a Capitalei nu plătește nimic, doar acordă gratuitate la folosirea spațiului public. (...) Sunt convinsă că vom avea solicitări mult mai multe după ce acest proiect va fi implementat și vom încerca să suplimentăm aceste centre de colectare", a mai spus primarul Capitalei. 

Gabriela Firea a susţinut, totodată, că educația este esențială în formarea deprinderilor privind colectarea selectivă. "Dacă nu mergem la bază, și anume la educație, la școală, demersul nostru va fi îngreunat. Pentru că, întotdeauna, un copil bine informat, un copil educat în stil ecologic îl va educa și pe părinte", a mai spus edilul Capitalei. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră