52 de milioane de euro pentru un tronson de 54 de km de drum național

26 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
52 de milioane de euro pentru un tronson de 54 de km de drum național

,,Prin alocarea acestor bani din FEDR, ca urmare a deciziei Comisiei Europene, România îşi va recupera cheltuielile efectuate iniţial din bugetul naţional pentru acest proiect. Reabilitarea celor 54 de km de drum naţional este importantă nu doar pentru cei aproape 250 de mii de locuitori ai judeţului Sălaj, ci şi pentru operatorii internaţionali de transport.

Proiectul contribuie astfel la crearea unui sistem naţional de transport sustenabil, atât în beneficiul populaţiei, cât şi al mediului de afaceri", a subliniat comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

Proiectul retrospectiv este cofinanţat prin Programul Operațional Sectorial „Transport” 2007-2013, în cadrul Axei prioritare 2 „Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil”.

României i-au fost alocate 20 de miliarde de euro prin fondurile politicii de coeziune în perioada 2007-2013 şi alte 23 de miliarde (la preţuri curente) în perioada 2014-2020.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră