Astăzi încep încep programele Rabla Clasic şi Rabla Plus

26 Apr 2021 | scris de A.V.
Astăzi încep încep programele Rabla Clasic şi Rabla Plus

Astăzi, 26 aprilie, este data la care încep programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, care vin cu câteva noutăţi. Pentru prima dată în ultimii ani, au crescut sumele care se dau prin programul Rabla Clasic. 

Prima de casare pentru cei care renunţă la maşina veche şi cumpără una nouă creşte de la 6.500 de lei la 7.500 de lei.

Pentru maşini hibrid, aceasta creşte de la 2.500 la 3 mii de lei, iar pentru maşinile pe gaz, cu emisii poluante minime, de la 1000 la 1500 de lei.

Combinând bonusurile, se poate ajunge la o reducere de până la 2.200 de euro din valoarea maşinii.

Bugetul e suficient pentru 6.600 de maşini electrice 100% şi cam 5.000 de maşini hibride plug-in.

Dosarul poate fi depus online.

De asemenea, pentru achiziţionarea de motociclete noi, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, se acordă o primă de casare de 5.500 lei. Valoarea cumulată a ecotichetului şi a primei de casare nu poate depăşi 50% din valoarea de achiziţie a motocicletei electrice.

În România, se cumpără patru maşini vechi la una nouă, iar vârsta medie a maşinilor este de 16,5 ani. Doar 5 la sută din maşinile de pe şoselele noastre au între 3 şi 5 ani vechime.

Listele cu producătorii care au semnat contracte de participare cu AFM sunt publicate pe site-ul instituţiei www.afm.ro, la secţiunile dedicate programelor respective.

Valabilitatea Notei de înscriere în cadrul Programului "Rabla Plus" a fost extinsă la 240 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziţie a autoturismului noi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră