Când încep programele Rabla. Anunţul ministrului Mediului

10 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Când încep programele Rabla. Anunţul ministrului Mediului

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat luni că programele 'Rabla' și 'Rabla Plus' de anul acesta vor putea fi accesate în jurul datei de 10 mai.

''Am reușit și chiar ne-am dorit să lansăm deodată ambele programe, atât 'Rabla', cât și 'Rabla Plus', undeva în jurul datei de 10 mai, pentru că de data aceasta cetățenii sau persoanele juridice care doresc să-și achiziționeze o mașină electrică beneficiază de o primă de 10.000 de euro și au posibilitatea să beneficieze și de cei 6.500 de lei care înseamnă prima de casare'', a spus Gavrilescu, la Antena 3, conform agerpres.ro

Astfel, toți românii, care au mașină mai veche de 10 ani şi vor să-şi cumpere una nouă, vor beneficia anul acesta de un buget de 180 de milioane de lei prin programul Rabla. Prima de casare rămâne, ca și în 2016, de 6.500 de lei.

''Fiecare cetățean sau fiecare companie care are o mașină mai veche de 10 ani poate să primească o primă de casare de 6.500 de lei, la care se poate adăuga un ecobonus de 1.000 de lei pentru mașinile care au emisii până în 98 de grame CO2 și încă un ecobonus de 1.500 de lei pentru mașinile hibrid'', a precizat Grațiela Gavrilescu. 

Ea a adăugat că, la nivelul infrastructurii destinată mașinilor electrice, în acest an va fi derulat un program specific, iar orașul-pilot care ar urma să beneficieze de o astfel de rețea va fi Bucureștiul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră