Anchetă internă la DSP Dolj în urma aprobat folosirea unui biocid pentru dezinfecţia scărilor de bloc din Craiova

06 Apr 2020 | scris de A.A.
Anchetă internă la DSP Dolj în urma aprobat folosirea unui biocid pentru dezinfecţia scărilor de bloc din Craiova

O anchetă internă a început la Direcţia de Sănătate Publică Dolj, după ce angajaţii instituţiei au aprobat folosirea unui biocid pentru dezinfecţia scărilor de bloc din Craiova, desi substanţa nu trebuia folosită în spaţiile locuite, potrivit Digi24.

Aproximativ 500 de scări de bloc au fost dezinfectate săptămâna trecută în Craiova cu „Aldezin”.

"DSP Dolj a fost solicitat în 24 martie de Salubritate Craiova pentru o consultanță privind utilizarea unui biocid pentru dezinfectarea scărilor de bloc, a străzilor, a trotuarelor. S-a răspuns că produsul poate fi utilizat pentru dezinfecție în interior și exterior, dar că e preferată folosirea altor mijloace de prevenire.

Aici o eroare a medicului specialist care a formulat răspunsul. Nu l-a formulat clar și pe înțelesul celor care au cerut răspuns.

Salubritate Craiova e autorizată încă din 2010 și cunoaște modul de utilizare a biocidelor pentru aria de competență. Biocidele care pot fi utilizate în acest scop sunt precizate în registrul național al biocidelor care poate fi accesat online și în care se precizează modul de acțiune si indicația la care pot fi utilizate.

Biocidul utilizat de ei nu are indicație pentru dezinfecția scărilor de bloc", a explicat la Digi24 Ștefan Popescu, purtătorul de cuvând al DSP Dolj.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră