Sectorul 6: astăzi începem “Ploaia de sănătate”!

02 Apr 2020 | scris de A.A.
Sectorul 6: astăzi începem “Ploaia de sănătate”!

Mai mulți locuitori ai Bucureștiului au putut observa astăzi un număr crescut de elicoptere care survolau anumite zone. În cadrul unei declarații a primarului sectorului 6 oferite Agerpres au fost informați că acestea stropeau cu apă oxigenată pentru a amplifica măsurile de dezinfecție la nivelul sectorului, de asemenea și de pe pagina de socializare a acestuia suntem ținuți la curent cu evoluția operațiunii.

„Prin intermediul unui elicopter utilitar, se pulverizează apă oxigenată în concentraţie de maxim 1%, nu este toxică, nu este nocivă, nu are efecte asupra persoanelor, animalelor, plantelor”, a declarat Gabriel Mutu, primarul sectorului 6, pentru Agerpres.

Dl. Mutu a adăugat: „Văd că se tot încearcă acreditarea ideii că dăm cu biocid. Le transmit acestor domni sau doamne că nu dăm cu biocid. Dăm cu apă oxigenată”. Ce zone vor fi vizate? „Începem prin a pulveriza pe toate arterele principale, bulevarde, străzi de legătură, cum ar fi bd. Iuliu Maniu, bd. Timişoara, bd. Drumul Taberei, Crângaşi, Virtuţii, strada Braşov, bd. Ghencea şi Prelungirea Ghencea, Vasile Milea şi Geniului, după care vom intra deasupra cartierelor şi pulverizăm şi acolo apă oxigenată”.

El a menţionat că pulverizarea aeriană este e o variantă de dezinfectare complementară.  „Completează ceea ce facem deja. Noi, la nivelul sectorului 6, facem dezinfectare stradală prin spălare, spălare cu soluţie activă cu jet de apă sub presiune până la 350 de bari la 140 de grade, facem dezinfecţia trotuarelor, aleilor prin nebulizare, facem dezinfecţia scărilor de bloc prin stropire plus alte metode care se aplică”, a mai afirmat primarul.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră