Amendă pentru şoferii care fumează în prezenţa copiilor

20 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Amendă pentru şoferii care fumează în prezenţa copiilor

Deputatul PSD spune că amendamentele sale sunt în concordanţă cu decizia CCR şi Convenţia ONU pentru drepturile copilului. "Acest amendament este în concordanţă cu decizia CCR din 27 ianuarie prin care se specifică clar că dreptul la sănătate este cel care primează. Şi de asemenea, este în concordanţă cu principiile care stau la baza Convenţiei Internaţionale a Drepturilor Copilului. Copilul nu se poate apăra, noi trebuie să fim cei care legiferăm astfe încât drepturile lui să nu fie încălcate", a spus Aurelia Cristea, conform mediafax.ro.

Ea a mai spus că se va ajunge şi la cazul femeilor însărcinate care fumează. "Nu există posibilitatea de a-ţi da acordul pentru a te îmbolnăvi tu sau pentru a îmbolnăvi copilul. Mai ales pentru a îmbolnăvi copilul. Nu există posibilitatea unui astfel de acord'', a susţinut deputatul PSD.

Un alt amendament depus de Aurelia Cristea prevede interzicerea ţigărilor electronice în spaţiile pentru copii, interdicţie neprevăzută în Legea anti-fumat şi propusă la cererea societăţii civile şi a cetăţenilor.

Deputatul spune că amenzile vor fi cele prevăzute de Legea anti fumat. Astfel, persoanele fizice care fumează în spațiile în care fumatul este interzis sunt sancţionate cu amenzi de la 100 la 500 de lei.

Proiectul de modificare a Legii anti-fumat a fost adoptat de Senat, iar acum se află în dezbatere la Camera Deputaţilor, for decizional. Senatorii au redefinit spaţiul public închis, permiţând fumatul în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră