A murit cel mai bătrân bărbat din lume, Dumitru Comănescu

27 Iun 2020 | scris de A.V.
A murit cel mai bătrân bărbat din lume, Dumitru Comănescu

Recunoscut drept cel mai longeviv bărbat al planetei, Dumitru Comănescu a murit, sâmbătă, la vârsta de 111 ani și 231 zile.

Anunțul a fost făcut de directorul Centrului pentru Seniori al Municipiului București.

„În această dimineață, Dumitru Comănescu, cel mai longeviv bărbat al planetei, a încetat din viață la 111 ani și 231 zile. Onorată că l-am cunoscut, voi păstra în suflet amintirea clipelor petrecute împreună, iar gândurile bune pe care mi le-a transmis la ultima întâlnire îmi vor rămâne în memorie veșnic. Dumitru Comănescu a fost OMUL POVESTE care a scris istorie. Iubitor de matematică, dar pasionat de plante, pasiune ce l-a dus către meseria de inginer agronom, a fost în spatele frontului pentru a asigura pâinea țării în cel de-al Doilea Război Mondial. A muncit cu pasiune 70 de ani, a avut o viață cumpătată, înconjurat de dragostea familiei. A supraviețuit și ne-a încurajat pe toți în perioada pandemiei, însă de acum le va cânta romanțele atât de dragi și va recita poezii, îngerilor.
Drum lin printre stele! Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei!”, a scris Alexandra Dobre.

Născut la 8 noiembrie 1908, Dumitru Comănescu a fost, pentru scurt timp, deținător al recordului de cel mai vârstnic bărbat din lume.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră