Teatrul Ion Creangă din București a împlinit 55 de ani

04 Mai 2020 | scris de A.V.
Teatrul Ion Creangă din București a împlinit 55 de ani Galerie foto (2)

Teatrul Ion Creangă celebrează pe data de 4 mai 2020 împlinirea a 55 de ani de la înființare — cincizeci și cinci de ani în care Teatrul a fost alături de tinerii săi spectatori din Capitală, contribuind la educarea și formarea tinerelor generații care i-au trecut pragul, dar și la dezvoltarea artei spectacolului pentru copii din România.

Un prilej anual de bucurie pentru marea familie a Teatrului Ion Creangă, dar și pentru micuții săi spectatori de ieri și de azi, aniversarea îmbracă de această dată straie inedite.

Tradiționala gală din sala de spectacol decorată festiv se mută în mediul virtual, pentru că doar #online putem fi #împreună. Renunțând la fastul decorurilor și luminilor, reîntâlnirea cu publicul ia forma unui jurnal video: o serie de urări, povești și amintiri cu drag de teatru și public, împărtășite de echipă, colaboratori și prieteni ai Teatrului Ion Creangă.

Colecția de materiale video – intitulată „Jurnalul unei aniversări: TIC 55” – debutează cu un episod specialo scurtă poveste scrisă și narată de actrița Alexandrina Halic, cu ilustrații de Ioana Trușcă. 

O meditație asupra unor importante repere din istoria Teatrului Ion Creangă, dar și asupra contextului cu totul neprevăzut care ne ține departe de sălile de spectacol, povestea ne poartă cu delicatețe și umor în lumea unui teatru-personaj. Un erou căruia ursitoarele îi urează să crească mare, bun și înțelept și asemenea celui care i-a dat numele, să bucure cu poveștile sale nenumărate generații de copii.


Materialul poate fi urmărit pe pagina de Facebook a Teatrului (FB.com/TeatrulIonCreanga) sau pe canalul de Youtube, accesând link-ul: https://bit.ly/2zW6lIx.

Seria „Jurnalul unei aniversări: TIC 55” continuă pe parcursul lunii mai, Teatrul difuzând online zilnic un nou episod video, însoțit de fotografii de arhivă.

Alte stiri din Teatru

Ultima oră